Desi nu s-a construit NICIUNUL, GUVERNUL vrea 8 (opt) SPITALE REGIONALE. Chiar si la TIMISOARA!?... FALS sau ADEVARAT?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.11.2017 07:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov.

Astfel, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu incadrarea in ţintele anuale de deficit, si in cazul in care va fi necesara contractarea unor imprumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publica.

De asemenea, vor fi demarate consultarile cu autoritaţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care sa permita funcţionarea in condiţii optime şi la standarde de calitate atat din punct de vedere al respectarii circuitelor funcţionale, cat şi al asigurarii tuturor utilitaţilor.

Ministerul Sanataţii este responsabil de pregatirea proiectelor privind construcţia a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursa de finanţare fonduri europene, iar un numar de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Prin Memorandumul cu tema Aprobarea demersurilor propuse in scopul identificarii de soluţii de finanţare pentru pregatirea proiectelor privind construcţia a trei spitale regionale in Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, aprobat in şedinţa Guvernului din data de 29.11.2016, s-a prevazut folosirea documentatiei realizata in baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finantarii proiectelor cu finantare guvernamentala si lansarea procedurilor de licitatie pentru finalizarea investitiilor aferente celor trei spitale regionale.
De asemenea, anul acesta, prin hotarari ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea in administrarea Ministerului Sanataţii a suprafeţelor de teren necesare construirii acestor spitale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.