Despre o revolutie care devine o absurditate tragica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.07.2014 17:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Marele Ecran şi Pelicula Culturala va invita la premiera, in Timişoara, a filmului "Bucureşti, unde eşti?", semnat de Vlad Petri, in 8 iulie, de la ora 22.00, in Curtea cu Castan de la Casa Artelor.
Documentarul relateaza firul evenimentelor din 2012 petrecute in Piaţa Universitaţii din Bucureşti focusandu-se pe atmosfera strazii şi poveştile protestatarilor.
Proiecţia va fi o repetiţie cu public pentru “Ceau Cinema! Festival de buzunar", in perioada 17-20 iulie.

Ce au in comun un fost ofiter de politie, un dresor de caini, fondatorul unui partid politic si protestatarii anti-guvern? Cu totii s-au intalnit pe strazile Bucurestiului la 23 de ani de la Revolutie.
In ianuarie 2012, romanii s-au intors pe strazile Bucurestiului, recucerind spatiul public.
Regizorul le urmareste povestile pe parcursul unui an de zile, de la debutul protestelor pana la referendumul pentru demiterea presedintelui.
Un film despre oameni in acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati, despre o revolutie care devine o absurditate tragica.
Acesta nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degraba un portret intim, personal, despre oameni si povestile lor din strada, film despre o lume confuza, aflata intr-o continua tranzitie intre un trecut comunist si un viitor incert.


“Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezinta o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast si documentarist in reprezentarea realitatii si chestionarea societatii in care traiesc” spune Petri.
Regizor de film si fotograf ale carui proiecte sunt axate pe probleme sociale si politice, desfasurate in Romania si in tarile din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand in Antropologie Vizuala si Media la Universitatea Freie din Berlin, “Bucuresti, unde esti?” fiind primul sau lung-metraj.
Filmul, selectat in competiţia oficiala a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam şi Odessa, a caştigat Premiul Publicului la Festivalul Filmului European.

“Bucureşti, unde eşti?” a fost realizat in 2014, fiind o producţie Activ Docs, distribuit in Romania de Transilvania Film.
Pretul unui bilet este de 10 lei şi poate fi achizitionat inainte de film. In condiţii de timp nefavorabil, proiecţia se va muta in Sala Studio de la Casa Artelor. Locurile sunt limitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.