Dezbatere publica despre dezvoltarea spatiilor verzi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.12.2011 20:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Necesitatea păstrării unui echilibru între suprafaţa construită şi cea a zonelor verzi a determinat autorităţile publice locale să adopte o strategie în domeniul protecţiei mediului şi implicit o strategiea dezvoltării spaţiilor verzi.

Lucrarea este iniţiativa Primăriei Municipiului Timişoara şi are ca scop determinarea principalelor direcţii de acţiune, pe termen mediu şi lung, priorităţile şi paşii ce trebuiesc urmaţi pentru implementarea proiectelor de revitalizare a zonelor verzi. Este elaborată de o echipă multidisciplinară care a adus la un loc expertize din domeniul urbanismului, mediului şi dezvoltării.
Pentru consultarea cetăţenilor, miercuri 14 decembrie, începând cu ora 12, Direcţia de Mediu şi Instituţia Arhitectului Şef organizează în Sala Consiliului Local a Primăriei Municipiului Timişoara dezbaterea publică cu tema „Strategia Dezvoltării Spaţiilor Verzi a Municipiului Timişoara 2010-2020”.
În conformitate cu Legea nr. 24/ 2007 privind reglemetarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane, republicată în temeiul Art.IV din Legea 313/ 2009, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia elaborării unei strategii privind conservarea şi dezvoltarea reţelei de spaţii verzi pe termen mediu şi lung. În acest sens, Primăria Municipiului Timişoara a elaborat documentaţia, aceasta putând fi consultată de cetăţeni pe portalul www.primariatm.ro, la secţiunea Strategii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.