Dezinsectie in Timisoara pentru prevenirea aparitiei virusului Zika

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.06.2016 21:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Incepand cu data de 7 iunie 2016, vor demara lucrarile de dezinsectie in municipiul Timisoara, in functie de conditiile meteorologice, pe toata perioada sezonului cald.
Aceasta actiune va fi repetata la interval de 14 de zile, in conformitate cu contractul de prestari servicii nr. 74 din 25.05.2016 privind „Serviciul de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Timisoara, pentru prevenirea aparitiei virusului Zika”, incheiat intre Primaria Municipiului Timisoara si S.C. DERATON S.R.L.

Actiunea va incepe cu parcurile din zona centrala si cele de pe malurile canalului Bega.
Se va continua cu zona centrala, iar apoi in toate cartierele din oras.
Municipiul Timisoara a fost impartit in 6 sectoare, 3 la Nord de canalul Bega si 3 la Sud de canalul Bega.

Se recomanda tuturor institutiilor, societatilor comerciale, asociatiilor de locatari si persoanelor fizice sa execute operatiuni de dezinsectie concomitent cu actiunea generala a primariei.
In acest mod se va evita retragerea tantarilor in zone netratate, stiut fiind faptul ca tendinta insectelor este de a se refugia in locurile in care dezinsectia nu a fost efectuata.

In conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 modificata si completata, cap. VI, Reglementari privind combaterea vectorilor – insectelor pe raza Municipiului Timisoara, art. 24, constituie contraventie si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice urmatoarele fapte:
c) neexecutarea lucrarilor de dezinsectie odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu;
d) executarea unor lucrari de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare, precum si a substantelor care afecteaza insectele polenizatoare.

In perioada actiunilor, Primaria solicitaa cetatenilor ca seara, intre orele 21:30-23:30, sa evite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., atunci cand este simtita prezenta utilajelor ce efectueaza dezinsectia terestra.
    
Operatiunile de dezinsectie vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sanatatii, prin Comisia Nationala de Biocide.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.