Dezinteres aproape total in judetul Timis fata de politicienii locali!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.05.2016 13:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii folosesc motorul de cautare.

Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii de la agentia de optimizare SEO Digital Workforce au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Timis sunt alesi in Parlamentul Romaniei 14 deputati si 6 senatori, faţa de alegerile din 2008, cand a fost 10 deputaţi şi 4 senatori.
Numarul, dupa cum se ştie, nu este egal pentru toate judetele din tara, fiind calculat in functie de populatie.
Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori.
Acelasi numar de demnitari se intalnesc in judetul Dolj.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Timis pentru politicienii locali a crescut de-a lungul anului 2016 cu 9.35%!...
In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Timis au fost cautate de 14.040  de ori.
Numarul de cautari este in crestere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 12.840 de cautari.

Ceea ce inseamna o creştere cu 1200 de cautari (!) pe Google in 12 luni, adica aproximativ 3 cauutari in plus pe zi!....

Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Cresterea plaseaza judetul Timis pe locul 13 in topul judetelor cu cele mai mari variatii pozitive.
O crestere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Timis pentru politicienii locali s-a inregistrat in judete precum Ialomita (13.33%) sau Calarasi (20.00%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 38%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 62%.

Comportamentul de cautare al locuitorilor judetului Timis este putin diferit de cel la nivel national, unde terminalele mobile sunt preferate ca mijloc de navigare pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Timis in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 46.59%, valoare peste media nationala, de 42.19%.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.