Digitalizare, egalitate de sanse si investitia in bunastarea angajatilor – puncte de discutie la HR Summit Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.04.2018 07:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Digitalizarea genereaza constant modele de business noi, iar 30% din veniturile sectoarelor industriale vor fi realizate prin modele noi de afaceri in 2020. In acelaşi timp are un impact major asupra societaţii şi angajaţilor. O treime din seturile de competenţe asociate locurilor de munca viitoare vor conţine elemente care nu sunt considerate „de baza” astazi. Tehnologia, evoluţia ei şi digitalizarea au un impact semnificativ asupra modului in care muncim. Digitalizarea şi efectele ei asupra pieţei muncii este tematica pe care Ştefan Tarţa, Director Adjunct Resurse Umane, BNR o va aborda in cadrul HR Summit Timişoara, pe 26 Aprilie 2018.

Ştefan Tarţa are o experienţa de peste 17 ani in resurse umane, activand in sectorul bancar inca din anul 2001. Pe parcursul carierei sale, a ocupat funcţii de Recruitment Supervisor, Recruitment Manager sau HR Business Partner. Din anul 2012 este alaturi de Banca Naţionala a Romaniei in calitate de HR Department Adviser, in prezent ocupand funcţia de Director Adjunct al Direcţia Resurse Umane.

Egalitatea de şanse – de la #metoo la realitatea noii lumi digitale

Discutam in principal despre conştientizarea nevoii reale de echilibru intre femei şi barbati in relaţiie de munca moderne, identificarea parghiilor legale ce pot fi utilizate pentru depaşirea barierei reprezentate de atitutinea “politically correct” şi implementarea unor soluţii concrete pentru evitarea abuzurilor. In Romania lui 2018, ne intrebam in ce masura conceptul “equal pay” poate fi o realitate sau ramane o utopie. Nu in ultimul rand, dorim sa dezbatem provocarile femeilor care doresc sa aiba o cariera de succes fara a renunţa la “meseria” de mama”, declara  Anca Vataşoiu, Managing Associate, Muşat & Asociaţii.

Anca Vataşoiu este speaker in cadrul HR Summit Timişoara, unde discuta despreEgalitatea de şanse – de la #metoo la realitatea noii lumi digitale. Anca este Managing Associate şi coordonatorul departamentului de dreptul muncii in cadrul casei de avocatura Muşat & Asociaţii. Avocat specializat in dreptul muncii, cu experienţa de peste 10 ani, Anca ofera consultanţa in legatura cu aspecte complexe de dreptul muncii, precum: redactarea şi negocierea contractelor de munca individuale sau colective, consilierea echipelor de management, conflicte de munca, restructurari sau transfer de angajaţi in cadrul operatiunilor de fuziune, divizare, transfer de active sau transfer de portofolii, planuri de concediere colectiva sau de plecare voluntara, planuri de beneficii pentru angajaţi, lititgii de munca.

 

Plan now, enjoy the future

Discutam de ani buni despre modalitaţi innovative de motivare a angajaţiilor, despre beneficii salariale şi extrasalariale care au menirea sa ii faca pe angajaţi sa lucreze “cu drag şi spor”.  Companiile opteaza pentru beneficii care depaşesc banalul – precum teambuildinguri in Thailanda sau Bali – dar şi pentru beneficii des intalnite in practica, precum fructe proaspete la birou, abonamente la sala de sport. “Propunem ca punct de discuţie un beneficiu important pentru viitor – pensiile facultative. Chiar daca nu declaram acest fapt,  este important pentru noi – atat din punct de vedere financiar cat şi mental – sa menţinem un standard de viaţa peste medie pe tot parcursul vieţii noastre, in special dupa ce ieşim de pe piaţa muncii.”, declara organizatorii.

Pensiile facultative, ca instrument motivaţional pentru angajaţi este un subiect abordat in cadrul Conferinţei de Resurse Umane HR Summit Timişoara, de catre Geta Butar, Unit Manager, NN Timişoara.

Economista la baza, Geta şi-a inceput activitatea in cadrul NN in 1998, debutand in poziţia de consultant. De-a lungul experienţei sale profesionale, Geta a invaţat sa gestioneze relaţiile cu oamenii şi sa ii sprijine in dezvoltarea acestora. A inceput cu recrutarea de candidaţi şi instruirea acestora pentru a deveni consultanţi financiari in domeniul asigurarilor de viaţa şi a pensiilor private. In prezent, dincolo de activitatea in cadrul NN, se implica in organizarea de evenimente de educaţie financiara in randul tinerilor şi in companiile care pun preţ pe viaţa personala şi finaciara a angajaţilor lor.

Despre HR Summit  - The SuperHeRoes Conference

Conferinţa de Resurse Umane HR Summit Timişoara are loc pe 26 Aprilie in incinta Hotel NH Timişoara.

Detalii despre agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.timisoara.hrsummit.ro.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.