Diminetile lumii pentru cei mici

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2012 19:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În cadrul programului naţional de educaţie „Şcoala Altfel”, Astra Film Sibiu şi Mediateca André François a Institutului francez din Timişoara îi invită pe cei mici la Dimineţile lumii, o serie de filme documentare, în zilele de 2, 3 şi 4 aprilie 2012, la librăria Cărtureşti Mercy.

Seria Dimineţile lumii vă invită să vă cufundaţi în universul copiilor din întreaga lume pentru a-i urmări, de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală. Activitatea cotidiană a băieţilor şi a fetelor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 10 ani este o aventură pe cât de universală, pe atât de magică. Această întâlnire este o nemaipomenită fereastră deschisă către lume.
Ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani? Atâtea întrebări nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferenţele noastre culturale şi care pot să ne înveţe o multitudine de lucruri simple, dar pasionante. Această serie este în acelaşi timp o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. Vom simţi de asemenea şi ritmul lumii exterioare care se accelerează la răsărit.
Organizatorii le propun elevilor participanţi la proiecţie diverse activităţi pe baza filmelor. Acces pe bază de programare la Mediateca André François: 0758.024256.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.