Diploma de excelenta pentru Petru Iliesu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.04.2015 11:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Registrul Urbanistilor din Romania – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest va invita vineri, 17 aprilie 2015, de la ora 18:30 la Fundatia Timisoara ’89 (Timisoara, Str. Martir Gogu Opre nr. 24 – Complexul de servicii sociale) la decernarea diplomei de excelenta in domeniul URBANISMULUI SOCIAL.
De data aceasta, premiul este acordat Fundatiei Timisoara ‘89, Petru Iliesu, presedintele-fondator al fundatiei, pentru Promovarea Dezvoltarii Sustenabile a Comunitatilor Locale prin sprijinul persoanelor aflate in criza.

Fondand imediat dupa Revolutia din 1989, organizatia umanitara Timisoara ‛89, scriitorul Petru Iliesu si-a dedicat cea mai mare parte din activitate sprijinirii persoanelor aflate in situatie de criza si, progresiv, infiintarii si functionarii unor servicii sociale complexe, de la Adapost de Tranzit pentru persoane fara adapost, la Sectia de Convalescenta pentru persoane fara apartinatori, fara venituri si fara asigurari sociale, iesiti din spital dupa o spitalizare sumara, la un proiect amplu – Comunitatea Sociala Arhipelag, spune dr. arh. Radu Radoslav - reprezentant teritorial Registrul Urbanistilor din Romania Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest.

In cursul celor 25 de ani de la infiintare, in spatiile Fundatiei Timisoara ‛89 a luat fiinta un club cu multiple activitati culturale, o Gradina Japoneza (acum in curs de reamplasare in incinta noului sediu al fundatiei din str. Martir Gogu Opre nr. 24) si o Galerie de Arta Digitala (o premiera in zona artelor vizuale). In spatiile de agrement amenajate s-au desfasurat spectacole de tip Performance (subiecte ale unor filme de televiziune), s-au conturat un numar de 9 carti si albume de promovare a orasului Timisoara (in limbile romana, engleza, si germana); a fost lansat conceptul Timisoara Open Art City, devenit brand al orasului Timisoara.
Fundatia Timisoara ‛89 si Petru Iliesu sunt subiecte ale filmelor documentare: Boema de Timisoara; Petru, Return to Europe (documentar; realizat de European Stability Initiative, castigator al premiului european Erasmus Euro Media, Viena, 2008), Senator de drept local, Candela deasupra timpului, alte diverse documentare despre revolutia din decembrie 1989.
Pentru intreaga activitate, lui Petru Iliesu si Fundatiei Timisoara ‛89 i-au fost decernate numeroase diplome dintre care Diploma de excelenta a Primariei Municipiului Timisoara si Diploma Galei Excelentei Banatene.

Decernarea diplomei va fi insotita de expozitia multimedia a artistei Corina Nani, lector al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara; de un documentar foto, cu imagini din activitatea si istoria Fundatiei Timisoara ‛89 si de proiectia filmului de televiziune Romania Post Scriptum, realizat de TVR Timisoara.
Diplomele de Excelenta, care recompenseaza in mod simbolic contributia initiativelor locale la promovarea si dezvoltarea comunitatii, fac parte dintr-un program mai amplu ce se va desfasura pe parcursul mai multor ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.