Diplome de excelenta pentru graffiti, street art si arta murala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.03.2014 12:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest al Registrului Urbanistilor din Romania va decerna Diploma de excelenţa in domeniul Regenerarii urbane prin iniţiative private, pe data de 6.03.2014, ora 12, la Facultatea de Arte si Design (FAD) din cadrul Universitaţii de Vest Timişoara. in str. Oituz, in spaţiul expoziţional de la mansarda.
Diplomele de excelenţa, care recompenseaza in mod simbolic contributia actorilor locali la cresterea competivitatii zonei prin regenerare urbana si regionala, vor fi primite de Corina Nani (FAD-UVT) şi Sergio Morariu (Fundaţia EnduRoMania), pentru iniţiativa organizarii Festivalului de Street Art (FISART) in municipiul Timişoara.

Cele trei editii anuale ale Festivalului International de Street Art (FISART), initiate de Corina Nani şi Sergio Morariu, in colaborare cu Primaria Municipiului Timisoara si alti parteneri, care au avut loc in Timisoara incepand cu anul 2011, au demonstrat ca se pot face cu investitii financiare minime (in comparatie cu alte manifestari cultural-artistice) evenimente cu rezultate durabile si de impact, care contribuie pregnant la eforturile de ameliorarea a aspectului urbanistic al orasului.  
Prin aceste festivaluri, Timisoara a demonstrat inca o data caracterul sau de avangarda artistica in Romania, confirmand o tendinta internationala a proliferarii Street Art-ului in eforturile de ameliorare estetica a spatiului urban.
In planificarea si derularea celor trei FISART-uri s-a avut ca exemplu metropolele care se numara printre cele mai avansate din lume in acest domeniu: New York, Philadelphia, Miami, Berlin, Londra, Frankfurt, Sao Paulo, Katowice, Lausanne, Marsilia, Detroit si altele.

In cele trei editii, FISART a trecut de la Graffiti in 2011, la Street Art de dimensiuni normale in 2012 si apoi Arta murala de dimensiuni foarte mari in 2013.  
In 2011, au participat 73 de artisti, in 2012 au participat 33 de artisti si in 2013 au participat 23 de artisti.
Experienta si calitatea artistilor a fost crescatoare, ceea ce se poate vedea urmarind calitatea lucrarilor.
S-a contat pe artisti din tara si din strainatate (Brazilia, Croatia, Elvetia, Franta, Germania, SUA si Ungaria).
Locatiile, multe din ele foarte vizibile, sunt raspandite in tot orasul, contribuind la ameliorarea aspectului spatiului public urban timisorean.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.