Direct de pe covorul rosu de la Cannes, la Bacalaureatul de la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2016 11:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sambata, 21 mai, publicul din Timişoara va avea ocazia sa o vada pe Malina Manovici in filmul Bacalaureat, care va rula de la ora 20 in sala Filarmonicii „Banatul”, in prezenţa actriţei şi a actorului Adrian Titieni.

Actrita nationalului timisorean Malina Manovici, vine direct de pe covorul rosu de la Cannes, la prezentarea filmului in care joaca, Bacalaureat
 
In seara zilei de 19 mai, Malina Manovici, actriţa colaboratoare a Teatrului Naţional din Timişoara, a paşit pe covorul roşu al celebrului Festival de la Cannes, alaturi de echipa filmului semnat de Cristian Mungiu, Bacalaureat, pelicula intrata in competiţie.
Este intotdeauna o bucurie cand un actor „trece rampa”, iese din spaţiul particular al scenei de teatru şi işi multiplica arta pe ecranul cinematografului.
Pentru cei mai mulţi actori, aceasta experienţa este – sau ar trebui sa fie – o poarta deschisa, o şansa de a  accede la un statut şi o cariera diferite – cea de actor de film.
Interpretarea Malinei Manovici din Bacalaureat deschide actriţei un nou drum, in intalnirea cu nume consacrate ale cinematografiei romaneşti, cum ar fi Cristian Mungiu, Vlad Ivanov sau Adrian Titieni şi, prin prezenţa la festivalul de la Cannes, cu numele cele mai rezonante ale cinematografiei mondiale.
„Suntem incantaţi ca regizorul Cristian Mungiu a pariat pe Malina şi ca filmul pe care il semneaza, Bacalaureat, i-a relevat atu-urile interpretative. Ii dorim ca „Sandra” sa fie inceputul unei cariere frumoase in film”, transmit reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara.

Festivalul de la Cannes este cel mai mediatizat festival de film din lume.
A fost fondat in 1946, iar ceremonia de deschidere şi covorul roşu au devenit sinonime cu recunoaşterea internaţionala. In fiecare an, in a doua jumatate a lunii mai, cineaşti, actori, regizori, producatori, profesionişti din lumea filmului şi mii de jurnalişti se strang pe riviera franceza pentru 12 zile de vizionari de film, intalniri, conferinţe de presa, dezbateri etc.
In afara competiţiei oficiale, in care filmul Bacalaureat a intrat alaturi de pelicule semnate de regizori cum ar fi Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Paul Verhoeven, dar şi Cristi Puiu, au fost create şi alte secţiuni, dintre care cea mai cunoscuta este „Un certain regard”.
De asemenea, competiţia acorda cele mai ravnite trofee din lumea filmului (alaturi de Oscar): Palme d'Or, Marele Premiu, Premiul pentru cel mai bun film, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai buna actriţa, precum şi Premiul Juriului.
Trebuie precizat ca actorii romani se afla in compania şi in competiţie cu vedete recunoscute mondial, dintre care amintim doar cateva nume – Marion Cotillard, Sean Penn, Javier Bardem, Charlize Theron, Keanu Reeves, Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Elle Faning, Kristen Stewart etc.

Foto: © T. Leibreich / FDC

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.