Director din Ministerul Economiei, mituit cu... beton de Ghiroda

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.07.2014 18:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a suspecţilor TOADER GABRIEL RASVAN, director general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la data faptelor, in sarcina caruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mita, TULCAN STELIAN VLADUŢ, reprezentant al unei societaţi comerciale, in sarcina caruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mita şi POSTOLACHE ARGENTINA CARLA, in sarcina careia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mita.

Din ordonanţele de reţinere intocmite de procurori a reieşit ca, in cauza exista date şi probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in baza unor inţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 — mai 2012, suspectul Toader Gabriel Rasvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, in cursul lunii mai 2012, achitarea de catre suspectul Tulcan Stelian Vladuţ a contravalorii unei cantitaţi de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei.
Pentru acest 'serviciu', in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricaţie şi sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societaţii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladuţ, lucru care s-a şi intamplat la data de 22.05.2012.

Intreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata in intregime de catre suspectul Tulcan Stelian Vladuţ, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.
Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil in zona localitaţii Ghiroda, jud. Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.