DIRECTORUL GENERAL al finantelor publice din Timisoara DAT AFARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.11.2015 21:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Preşedintele ‪ANAF‬, Gelu Ştefan Diaconu, a dispus şi semnat ordinele de eliberare din funcţie a lui Ioan Dragomir şi Marian Bosianu, directori generali ai direcţiilor regionale a finanţelor publice din Timişoara şi Iaşi.
Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, in conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

”Exista persoane care cred ca sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decat procesul de reforma a ANAF. Masura dispusa astazi reprezinta un mesaj foarte clar ca nu este deloc aşa.” - Gelu Ştefan Diaconu, Preşedinte ANAF.

Alianţa naţionala a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex:

”Pentru examenele de promovare a funcţionarilor publici din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, presedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, a dispus, chiar in timpul organizarii examenelor, inlocuirea locaţiilor şi a membrilor comisiei constituite cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi crearea unei comisii centralizate la nivel regional, incalcand flagrant prevederile HG nr. 611/2008 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.
Orice funcţionar are obligaţia, conform prevederilor Statutului funcţionarilor publici, sa refuze motivat orice dispoziţie a superiorului ierarhic, care incalca prevederile legale. Potrivit legii, examenul e organizat de direcţia regionala, nu de ANAF.
Justificarea referitoare la scopul final al acestei masuri, respectiv asigurarea unui examen transparent şi bazat pe competenţe prin prezenta unui reprezentant al Direcţiei de Integritate este cel puţin jignitoare, dat fiind faptul ca modificarea comisiilor s-a facut printr-o simpla adresa emisa in data de 4 noiembrie 2015, imediat dupa ce in data de 3 noiembrie 2015 a avut loc un protest spontan. Prin urmare e nevoie de integritate doar dupa o acţiune de protest? De ce pentru examenul organizat inainte cu o saptamana cand nepoata preşedintelui ANAF a concurat singura pe un post de conducere pe care l-a şi ocupat nu a fost necesara prezenţa unui reprezentant al Direcţiei de Integritate?

Prin modificarea locaţiei de desfaşurare a concursurilor la nivel regional, presedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, in mod abuziv, incearca sa umileasca şi sa pedepseasca funcţionarii care au manifestat spontan, considerand ca şi acest lucru a contribuit la caderea Guvernului Ponta din care facea parte. Foarte mulţi colegi ar trebui sa se deplaseze intre 100-200 km pentru a participa la examen, pe propria cheltuiala, concomitent cu destabilizarea funcţionarii instituţ?iilor in care işi desfaşoara activitatea, urmand ca pentru 2-4 zile un numar de 3200 de persoane sa migreze intre oraşe.
Modul in care a acţionat preşedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, este o razbunare prin care vrea sa arate ca nimeni nu are voie sa mişte in front şi un abuz de putere pe care suntem obligaţi sa-l aducem la cunoştinţa opiniei publice.
Timp de 25 de ani, sub pretextul reformei şi bunelor intenţii s-a creat un sistem mafiot, bazat pe teama, ura, clientelism, iar preşedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, prin cuvinte mari gen reforma, integritate, depolitizare, incearca sa vanda opiniei publice un abuz de putere ca fiind o masura demna de toata lauda. Poate ne da reţeta prin care dintr-un salariu de bugetar a reuşit sa construiasca unul dintre cele mai mari hoteluri din Bucureşti, in acest sens aşteptam de asemenea cu interes controlul marilor averi demarat de ANAF unde dansul este preşedinte.
Şi acest lucru se intampla chiar in aceste zile in care opinia publica condamna şi doreşte schimbarea acestui sistem putred, cerand cu tarie ca persoane de genul preşedintelui ANAF sa nu mai poata face parte din administraţia statului”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.