DIRECTORUL PSD al SPITALULUI JUDETEAN din TIMISOARA crede ca PSD emana... BUNATATE, BLANDETE, GANDIRE POZITIVA, EMPATIE si CALDURA UMANA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.01.2018 10:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Marius Craina:

”Dragii mei,

Sincer, as fi vrut sa va vorbesc despre lucrurile bune pe care continuam sa le facem pentru SCJUT, nu cu putine eforturi, impreuna cu colectivul din care fac şi eu parte. In ciuda tuturor greutaţilor pe care le-am intampinat, am incercat, mereu, aşa cum ştiţi cu toţii, sa imprim o doza de optimism, o atmosfera de lucru colegiala şi sa fiu acolo, oricand a fost nevoie, atat pentru pacienţi cat şi pentru voi, colegii mei. Uşa mea a fost şi va fi mereu deschisa!
Tocmai de aceea, azi, in lumina evenimentelor publice, am decis, mai mult ca oricand, sa iau atitudine şi sa o spun, la modul cel mai direct cu putinţa: jignirile, ameninţarile, incriminarile, jumataţile de adevar şi, cu atat mai mult, comportamentul şi limbajul dvs, absolut discriminatoriu, trebuie sa inceteze, domnule profesor Mihai Ionac! Ne desfaşuram, totuşi, activitatea intr-un mediu public şi academic, unde “fermitatea” unui astfel de comportament, nu işi are locul. Nu suntem nici in anii ‘50, nici pe tarlaua de la marginea satului, in care a locuit bunica dvs! Astfel de metafore, comparaţii şi epitete nu au ce cauta, nici macar pe un stadion de fotbal, la un meci din divizia a 4-a. Cu atat mai mult cu cat, in declaraţiile dvs publice, domnule profesor, faceţi referire la O FEMEIE şi insinuaţi, la modul cel mai de jos cu putinţa, ca v-ar fi inferioara, dvs ca şi “gospodar”, sugerand despre colega noastra, ca ar fi... O ŢIGANCA, doar pentru faptul ca este o asistenta şi nu medic!!! Mai mult, de parca nu ar fi fost deja suficient, extrapolaţi, insinuand ca, de fapt, tot personalul medical auxiliar ar avea probleme deviante de comportament şi ca este slab pregatit, lucruri total aberante şi neadevarate! Afirmatiile dvs, absolut inconştiente, domnule profesor, au dus la o adevarata isterie in mediul public şi la o adevarata prigoana impotriva unor oameni, care işi fac meseria in cel mai conştiincios mod cu putinţa!
Domnule profesor, va reamintesc ca doamna pe care v-ati permis sa o gratulaţi cu atata “fermitate”, facand-o semianalfabeta şi sugerand ca ar fi tiganca şi inferioara dvs, este colega dvs de mai bine de 30 de ani, inca de pe vremea in care eraţi un simplu medic rezident! Dar oamenii se mai schimba, nu-i aşa?!
Stimate domnule Ionac, asistenta Gina Tanasa nu e vreo semianalfabeta, cum nici dr. Doru Valceanu, şeful Blocului Operator, nu e vreun idiot patentat, nici dr. Dana Radu, director medical al SCJUT, nu e vreo proasta şi incompetenta, aşa cum nici infirmiera Claudia Nyuli nu poate fi ameninţata cu bisturiul sau cu acul! Şi lista ar putea continua la nesfarşit cu profesorii Birsaşteanu, Teodorescu, Vermeşan, Golea (Dumnezeu sa-l odihneasca!), Duţa, Fulger, Nodiţi, Bratu, Olaru etc etc etc, dar mai bine ma opresc aici! Şi ma opresc aici, doar din respect pentru domniile lor!
Va rog sa reţineţi un lucru simplu: niciun coleg nu poate fi “calcat pe cap”, atata timp cat eu sunt directorul Spitalului Judeţean Timişoara! Şi cu atat mai mult, niciun pacient nu poate fi folosit şi plimbat cu patul pe coridoare, la poze de grup, doar pentru satisfacerea unor interese personale. Ca sa nu spun de grup!
Oricand, in orice postura, am sa fiu la fel de ferm şi am sa taxez orice ieşire in decor, de o asemenea gravitate, derapaj public care ne afecteaza pe noi toţi, atat pe pacienţi cat şi colectivul medical din care, domnule profesor Ionac, ati ales sa faceti parte. Trebuie sa inţelegeţi ca afirmaţiile dvs, total iresponsabile, alarmiste, generaliste şi doar intr-o foarte mica masura adevarate, pun intr-o lumina proasta intreg sistemul medical romanesc şi instiga la ura, trezind suspiciuni şi neincredere in personalul medical, lucru total de neacceptat şi incorect.
Cred mai departe, si mai mult decat inainte, in bunatate, blandeţe, gandire pozitiva, empatie şi caldura umana. Si tot aici, ma despart de cinismul, de ura şi de toate interesele personale (evit cuvantul grup) care va inconjoara!
Doamnelor şi domnilor colegi, dragi pacienţi, personal, eu, Marius Craina, imi cer scuze in numele colegului meu! Consider ca e un gest cavaleresc şi plin de demnitate, ca şef al domniei sale, sa fiu primul care face acest pas! Regret profund situaţia penibila şi jenanta in care am fost atraşi, fara voia noastra!
O zi frumoasa tuturor!
PS: il aştept pe domnul profesor Ionac sa faca acelaşi lucru, in mod public. La fel de...ferm! Mai exact, sa işi ceara scuze faţa de toţi colegii pe care, ani de zile şi continuu, i-a tratat cu celebra lui, deja, “fermitate”. Evident, dupa ce va face o analiza de text şi de morfo-sintaxa, chiar şi asupra postarii mele de pe FB, ca tot se pricepe (si) la critica literara! Şi, in mod clar, doar dupa ce va termina şi cu alte statistici medicale glorioase dar şi cu numaratul paturilor de pe secţia de chirurgie vasculara, care fac naveta, pentru poze de grup, intre salonele şi coridoarele clinicii. Sincer, noi toţi, cei inferiori domniei sale, ne dorim sa ii iasa la numar”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.