DNA Timisoara l-a trimis in judecata pe avocatul de la Mehedinti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.05.2014 16:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului SCOROBETE RADU, avocat in cadrul Baroului Mehedinţi, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunii de cumparare de influenţa.

In perioada 11-12.03.2014, in calitatea sa de avocat in cadrul Baroului Mehedinţi, asigurand asistenţa juridica unei persoane cercetate in stare de reţinere pentru savarşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, inculpatul SCOROBETE RADU a promis unui ofiţer de poliţie judiciara din cadrul Poliţiei oraşului Lipova ca ii va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta sa intervina la un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova.
Scopul acestei intervenţii a avocatului era acela de a-l determina pe procuror sa dispuna, faţa de clientul sau, o masura preventiva, neprivativa de libertate, astfel incat acesta sa fie pus in libertate la expirarea perioadei de reţinere şi sa fie cercetat in continuare in stare de libertate.

In realizarea activitaţii infracţionale, inculpatul Scorobete Radu a dat dovada de prudenţa, in sensul ca s-a ferit sa remita suma de 500 de euro inainte de luarea hotararii cu privire la clientul sau.
Chiar a insistat ca acest lucru sa se petreaca la biroul sau, atunci cand va avea certitudinea ca suspectul va fi cercetat in stare de libertate.

La data de 12.03.2014, faţa de inculpatul Scorobete Radu s-a dispus masura controlului judiciar pe durata urmaririi penale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara, cu propunerea de a se menţine masura preventiva a controlului judiciar aplicata inculpatului Scorobete Radu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.