Doar SRI, Politia si Armata nu trebuie sa-si declare bovinele si porcinele...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.01.2014 15:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Detinatorii de terenuri si animale au obligatia de a declara pentru inscrierea in Registrul Agricol al Municipiului Timisoara, datele privind suprafetele de terenuri agricole (inclusiv gradini familiale), utilajele agricole, animalele, pasarile, familiile de albine, pomii fructiferi si constructiile pe care le exploateaza sau le detin in proprietate, pe raza Municipiului Timisoara.
Potrivit Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2010-2014, aprobate prin Ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, ministrului administratiei si internelor, ministrului finantelor publice si al presedintelui Institutului National de Statistica, nr. 95/153/1.998/3.241/2010.
 
In aceasta categorie intra:
#persoane fizice cu domiciliul fiscal in Timisoara;
#persoane fizice cu domiciliul fiscal in alte localitati; persoanele juridice cu domiciliul fiscal in Timisoara - societati comerciale, societati/asociatii agricole, unitati de invatamant, sanatate, culte, industrie, transport, constructii, administratie publica etc., cu exceptia unitatilor apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Justitiei si Serviciul Roman de Informatii;
#persoanele juridice cu domiciliul fiscal in alte localitati, care detin pe raza municipiului Timisoara bunuri ce fac obiectul inscrierii in registrul agricol, precum terenuri agricole - inclusiv gradini din intravilan, pomi fructiferi, vita-de vie etc. - sau silvice, animale domestice si/sau animale salbatice crescute in captivitate  - bovine, ovine, caprine, porcine, cabaline, iepuri, animale de blana, pasari, familii de albine etc., utilaje si instalatii pentru agricultura si silvicultura, constructii etc.

Astfel,  in perioada 5 ianuarie - 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodariei, terenul aflat in proprietate si cel pe care il utilizeaza, cladirile cu destinatia de locuinta, constructiile-anexe si mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, masinile, utilajele si instalatiile pentru agricultura si silvicultura, efectivele de animale existente la persoanele fizice/juridice la inceputul fiecarui an, precum si modificarile intervenite in cursul anului precedent in efectivele de animale pe care le detin, ca urmare a vanzarii-cumpararii, a produsilor obtinuti, a mortii sau sacrificarii animalelor ori a altor intrari-iesiri.
In perioada 1- 31 mai, pentru datele privind modul de folosinta a terenului, suprafetele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numarul pomilor in anul agricol respectiv.
          
Inscrierea datelor in registrul agricol se va face pe baza declaratiei date pe propria raspundere de capul gospodariei sau, in lipsa acestuia, de un alt membru major al gospodariei, prin vizitarea persoanelor fizice de catre persoanele imputernicite cu completarea registrului agricol sau la primarie.      
Inscrierea in registrul agricol a datelor privind cladirile si terenurile, a titularului dreptului de proprietate asupra acestora, precum si a schimbarii categoriei de folosinta se poate face numai pe baza de documente, anexate la declaratie.
Potrivit art. 20 alin.(1) din O.G. nr. 28/27.08.2008, nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, declararea de date neconforme cu realitatea, refuzul de declarare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei in cazul persoanelor fizice, iar in cazul persoanelor juridice, cu amenda de la 300 lei la 1.500 lei.

Avand in vedere cele aratate mai sus, persoanele fizice (inclusiv persoanele care locuiesc in zonele de blocuri) si juridice (societati comerciale, societati/asociatii agricole etc.) detinatoare de terenuri, animale sau alte bunuri ce fac obiectul inscrierii in registrul agricol, au obligatia sa declare datele mai susmentionate, in vederea inscrierii in Registrul Agricol al Municipiului Timisoara.
Drept urmare, persoanele fizice si juridice sunt rugate sa se prezinte la sediul Serviciului Administrare Fond Funciar, B-dul Mihai Eminescu, nr. 1, din cadrul Primariei Municipiului Timisoara,  luni-vineri, intre orele 8,30 – 10,30, marti si joi, intre orele 14,00 – 16,00, pentru declararea si inscrierea datelor in registrul agricol.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.