Domestic... de gala la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.03.2013 09:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Unul dintre cele mai aşteptate filme ale primăverii, „Domestic”, va avea o proiecţie de gală la Timişoara sâmbătă, 23 martie, de la 19, la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, în prezenţa regizorului Adrian Sitaru şi a unor membri ai echipei.

Publicul din Timişoara va avea ocazia să vadă filmul în alte trei seri la Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCUT), pe 24, 25 şi 28 martie (Aula BCUT - 24 martie, ora 18:00; 25 martie, ora 19:00; 28 martie, ora 19:00).

Actorii şi realizatorii filmului „Domestic” se vor întâlni cu publicul şi vor povesti întâmplări amuzante de pe platourile de filmare. Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Protagonişti sunt câţiva vecini de bloc şi câţiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel. Din distribuţie fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani). 

„Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi... mă opresc aici. Restul în film” - spune regizorul.

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.