Domle politist, raportez: Am vazut o leguma suspecta!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.05.2013 17:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii timişeni au aplicat sancţiuni de peste 90.000 de lei în urma controalelor efectuate în 21 de pieţe şi 102 societăţi comerciale.
Au fost indisponibilizate peste 9 tone de legume/fructe şi 136 kg de produse din carne.
În cursul zilei de azi, poliţiştii de investigare a fraudelor, rutieră şi ordine publică, alături de comisarii Gărzii Financiare şi reprezentanţi ai O.P.C. şi D.S.V.S.A. Timiş au acţionat pe raza municipiului Timişoara, în vederea  prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilicit.
Echipele mixte au verificat documentele de provenienţă a mărfurilor expuse spre vânzare, modul de înregistrare a operaţiunilor economice, dar şi de depozitare a produselor.
În prima parte a zilei, controalele au vizat comercianţii de legume şi fructe, iar în cea de-a doua parte s-a urmărit verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi modul de comercializare a acestora.
Cu această ocazie au fost au fost constatate 7 infracţiuni economice, fiind aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 90.000 de lei.
Totodată, au fost indisponibilizate 9200 kg de legume/ fructe şi 136 kg de produse din carne, în valoare totală de peste 19.000 de lei.
Spre exemplu, poliţiştii au identificat 5.504 kg de cartofi care erau oferite spre vânzare, fără ca agentul economic să deţină documente de provenienţă. S-a luat măsura indisponibilizării mărfii şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei.
G. Boris, de 34 de ani din Timişoara, a fost depistat în timp ce efectua acte de comerţ cu legume ( 986 kg de mere, 400 kg de cartofi, 350 kg de ceapă, 200 kg de roşii şi 147 kg de morcovi), fără a deţine documente de provenienţă.
Persoana a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1500 de lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.