Domnule Robu, eu va consider un ticalos...

Scris de | Publicat in 11.01.2014 12:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Scrisoarea deschisa a unui ziarist catre primarul municipiului Timişoara

Aşa cum aţi binevoit sa-mi gratulaţi colegii in fel şi chip, de cand aţi ajuns la Primarie, cred ca sunt in asentimentul breslei mele sa arat şi eu parerea unui ziarist despre dumneavoastra.

Aţi jignit o mulţime de colegi din presa, spunandu-le ca sunt penibili şi in toate felurile, atunci cand nu v-a convenit ce au scris despre dumneavoastra, oameni care-şi fac bine meseria şi care au prins şi alţi primari in Timişoara. Despre o colega pe care o apreciem şi o respectam de ani de zile va permiteţi sa spuneţi ”ziarista consacrata de mult ca penibila” şi ”ziarista cu ghilimele”. Ghilimelele care va despart pe dumneavoastra de ceea ce ar trebui sa fiţi pentru oraş, sau ce va inchipuiţi ca sunteţi, va vor lasa fara un al doilea mandat.

Aţi ajuns sa-mi spuneţi şi mie ca sunt fanatica atunci cand am intrebat de ce taiaţi copacii din oraş. E timpul sa auziţi şi ce am eu de spus.

Eu nu sunt din plevuşca presei timişorene, azi aici şi maine in alta meserie, n-am treaba cu zona marginala a jurnalisticii, nu ma intereseaza nici cu ce va nuanţaţi parul şi nici pe unde spargeţi bani in concedii. Lucrez de 21 de ani in presa şi nu imi puteţi bate obrazul, dumneavoastra sau altcineva, pentru vreun material semnat de mine. Mai mult, aţi participat şi dumneavoastra la una din cele mai mari acţiuni civice pe care am organizat-o.

Sa vedem, veţi spune ca ma plateşte cineva şi pe mine sa scriu impotriva dumneavoastra? Chiar credeţi ca oricine care va semnaleaza aberaţiile pe care le faceţi este platit de cineva ca sa va ”acuze pe nedrept”? Va asigur ca pot demonstra mai uşor, in instanţa, de ce va consider acum (mult prea tarziu, probabil) ticalos şi imbibat de puseuri paranoice decat sa demonstraţi dumneavoastra ca, in anii aştia de jurnalism facut pe branci, m-a platit cineva sa scriu ceva, orice, impotriva conştiinţei mele.

Daca cineva da cu piciorul intr-un caine paşnic, e ticalos, da? De il omoara in chinuri, e ”şi mai ticalos”, da? Pe cand dumneavoastra sunteţi calaul copacilor, al cainilor, al pasarilor din oraş, al verdelui, al ne-betonului! Aţi declarat ca se va trece la eutanasierea cainilor fara stapan din Timişoara pentru ca nu exista alta soluţie. De soluţia oferirii unor bani pentru a se avea grija de ei nu v-am auzit vorbind. De ce nu aţi gasit o soluţie, de ce nu aţi gasit bani? Cate panouri electronice de afişaj, prevazute şi cu camera video, care va anunţa ”realizarile mareţe”, aţi plasat in oraş? Facem ca Schindler, numaram caţi caini ar fi putut fi salvaţi cu banii aceia?

Va justificaţi acţiunile prin sondaje pe Facebook, vorbiţi de ”soluţia Robu”, care e ceva hilar, cand este vorba despre caini. Atunci, la inceput, era ”sterilizare generalizata cu eutanasiere doar la agresivitate poststerilizare”. (Dar, am uitat, la dumneavoastra şi un pui de zebra a fost agresiv...) ”Soluţia Robu” s-a dovedit un balon de sapun, acum anunţaţi masacrul. Totuşi, de ce nu sunt bani pentru caţei? Pentru ca painea şi circul ajuta mai mult la voturi? Spectacolele stradale sunt mai necesare decat ajutorul vital pentru nişte fiinţe? De ce la Mioveni se poate, de ce la Sibiu se poate? Poate pentru ca pe Iohannis nu il minte oricine, oricum, atragandu-l in proiecte elucubrante şi care sa distruga oraşul, aşa cum face Robu?

De spuneţi ca ”aţi plantat” 1.500 de arbori, pe care n-aţi pus mana şi care habar n-aveţi cum arata, atunci asumaţi-va ca şi zebra de la Gradina Zoologica tot dumneavoastra aţi omorat-o. Şi copacii, nenorociţii de copaci care au avut lipsa de inspiraţie de a nu se sinucide inainte de ”administraţia Robu”, tot dumneavoastra i-aţi omorat. Sute de copaci omoraţi de inca un primar-drujba al Romaniei. Tot ”realizari Robu” pentru panourile dumneavoastra paranoice, acelea ce, acum o vreme, anunţau spectacole la cateva zile dupa ce trecusera şi, acum, va trambiţeaza realizarile – tot aşa, mult timp dupa ce aţi pierdut respectul oamenilor din oraş. Sau poate chiar de aceea.

Ştiţi ce e mai grav? Ca timişorenii (poate vinituri, poate nascuţi aici fara sa inţeleaga nimic din spiritul locului, decat betoane şi bani) au ajuns la senzaţia ca totul, totul in rau, se poate, in oraşul asta. Ca... doara... ”şi Robu face”. Ca pot parca oriunde, ca pot taia orice, ca pot nesocoti orice. ” Din pristolul de la Roma sa dau calului ovaz”... Am intrebat un drujbar al dumneavoastra, in timp ce omora copacii din Piaţa Libertaţii, de nu-i pare rau de cele pe care le taie. Mi-a raspuns: ”Ce, le-am pus eu apa la radacina?” Asta e mentalitatea pe care aţi adus-o dumneavoastra in oraş! Unde e timpul cand sunai Garda de Mediu ca Primaria a taiat un tei, şi venea mintenaş şi amenda?... Ah, scuze, am uitat: v-au amendat şi pe dumneavoastra, recent. Nu cat ar fi trebuit, insa, inca.

Primarul pe care l-aş vota eu - şi va asigur ca nu sunt singura care gandeşte aşa – ar fi cerut proiecte pentru pieţe şi strazi plecand de la ideea ca NU SE TAIE NIMIC. Mai ştiţi aberaţiile pe care mi le spuneaţi despre Piaţa Libertaţii? Ca ea ”n-a fost gandita cum este acuma” (cu copaci – deşi aţi fi putut consulta destule surse care sa va arate ca acolo au fost şi mai mulţi copaci), ca ”nu se putea sa nu se taie acei copaci” pentru ca ”acel plan e logic”.  De ce e logic, n-aţi mai spus. Pentru ca logica asta nu exista.

Mi-aţi spus tot atunci ca aţi ”plantat 1.500 de arbori pana la ora actuala”. Mi-aţi aruncat peste umar ca mai vorbim cand voi fi plantat şi eu macar unul. Va atrageţi şi mai mult dispreţul timişorenilor prin replici aberante. Nu doar ca am plantat copaci la viaţa mea dar am şi vindecat mulţi dintre ei. Ceea ce e mult mai greu. Pe zicala cu nebunul care arunca o piatra in apa şi zece inţelepţi se chinuie sa o scoata. Va confirma profesorul meu de Teoria Imaginii, de la Universitatea de Vest - Jurnalistica, Lucian Ionica, la ora caruia am intrat candva ca sa-i cer un cablu sa priponesc un Gingko biloba (arbore-pagoda, da, exista şi aşa ceva in Timişoara) de langa Universitate, culcat şi rupt pe jumatate, de o maşina - ca sa nu moara. Arborele traieşte şi azi, dupa aproape 20 de ani, şi i se mai vede semnul ruperii la baza. Şi asta ţinea de Imagine. A oraşului.

Am reparat şi unul din tinerii stejari rupţi chiar in ziua morţii lui Harry Morgan, alt profesor al nostru, pom de pe latura Cimitirului Saracilor – am vorbit şi despre asta la ceremonia de desparţire de Harry. Stejarul a trait pana a fost inlocuit ca o carpa, atunci cand nimeni nu a fost in preajma sa protesteze.

Dar exact un copac de care aţi fi putut sa va aduceţi aminte este mesteacanul de pe strada Crişan, pentru care am inghiţit blestemele muncitorilor ce faceau pistele de bicicleta (lipsite de sens) pe acolo, pana s-a ajuns la ocolirea lui – va confirma colegul Liviu Mihaiu de la Radio Guerrilla, a preluat pe pagina lui verde (eLMe) de Facebook povestea, in epoca. Am dat zeci de telefoane, le-am spus celor cu lucrarea ca sun şi la dumneavoastra (eraţi deja la Primarie), mi-a spus unul ca ”nu ma intereseaza de-l sunaţi pe idiotul ala”. Pe atunci m-a revoltat. Dar am facut ca muncitorii sa ocoleasca mesteacanul. Care traieşte şi astazi. Insa astazi ştiu ca mi-ar rade-n nas de aş veni cu pretenţia asta, la cat s-a taiat in oraş. La cat AŢI taiat in oraş, domnule Robu.

Eu am pus mana pe copacii rupţi, am pregatit cu mana mea amestecul pentru bandajarea ranii lor, aşa cum a invaţat de mica, am sprijinit cu capul stejarul rupt, partea de sus, ca sa pot lega feşa cu mainile. Dumneavoastra habar n-aveţi ce inseamna un copac. Pentru mine sunt fiinţe, pentru dumneavoastra sunt numere. Nici macar ca masa foliara nu ii vedeţi. Din moment ce taiaţi arbori imenşi şi spuneţi ca plantaţi in locul unuia... zece. Zece bate... Dintre care doua, trei, opt vor fi rupte, ca orice bata, aşa cum deja s-a intamplat in staţia de tramvai de la Prefectura, unde aţi taiat teii şi aţi pus bate. Acum, pe duca. Aţi minţit cand aţi spus ca in locul copacilor nu se vor planta bate ci ”voi planta copaci deja crescuţi bine”. Şi nu e singura minciuna. Ieftina. Penibila.

In aprilie, anul trecut, tot cu mainile mele, ale prietenilor mei şi ale extraordinarilor baieţi de la Formatiunea de Interventie Salvo am scos peste 200 de pasari sechestrate in lucrarea unor oameni platiţi de dumneavoastra, la Şcoala Generala 24 - care pasari, altfel, ar fi murit acolo, de foame şi de sete, ca doara ”nu sunteţi primarul arborilor, al cainilor şi al ciorilor”, cum aţi declarat - iar oamenii pe care ii platiţi simt pulsul a ce conteaza şi ce nu, pentru şef... V-a revoltat situaţia, cand am venit la Primarie, a doua zi, sa va spun despre asta, dar cand va sunam de la şcoala, pe dumneavoastra, pe viceprimarul ce avea legatura cu mediul, pe consiliera dumneavoastra, pe şeful de la Mediu, pe oamenii de la biroul de presa, NIMENI nu a raspuns la telefon, cat imi scuipam plamanii sa-i conving pe muncitori şi pe şefii lor ca trebuie deschisa lucrarea, sa scoatem animalele inca vii. De nu ne-am fi chinuit in fel şi chip, aţi fi avut inca 200 şi ceva de ”morţi Robu” de pus la rever. Morţi colaterale, neesenţiale, desigur, nu?

Mi-aţi spus ca avem o colaborare buna, cand v-am pomenit de problemele pasarilor. Nu, bun nu e doar sa ascultaţi post festum. Cand erau pe rol otravirile pasarilor şi pe strazi era plin de cadavre, aţi replicat ”Dar am spus la poliţie”. Doar ca nu s-a intamplat nimic mai departe. Ceea ce m-a facut sa il regret şi mai mult pe viceprimarul Orza (nu, nu sunt platita de el, nici macar o apa minerala n-am luat de la el!)...

S-a ajuns ca ultimii copaci omoraţi in Piaţa Libertaţii au fost taiaţi noaptea, cum imi spunea cineva, ca sa nu se mai revolte lumea, pesemne. Şirul de patru copaci de langa faţada Primariei Vechi. Tramvaiul ramane, copacii erau intre liniile de tramvai şi cladire, au zburat. De ce Dumnezeu i-aţi mai omorat şi pe aia? ”Pentru ca aşa era in proiect”? Acolo au fost, de mai bine de o suta de ani, mereu copaci. Nu puteţi veni cu povestea ca piaţa a fost altfel. Vizavi erau arbori de matase. Nu puteţi veni nici cu povestea ca e flora spontana, crescuta alandala, cum spuneaţi la discuţia de la Primarie. Arborele de matase nu creşte spontan, in mijlocul urbei - e din estul Asiei! Nici cu o a treia poveste pe care o serviţi cand explicaţi de ce ne taiaţi copacii: ca sunt pomi fructiferi şi n-au ce cauta in oraş. Arborele de matase e fabaceu, face pastai uscate, in genul salcamului - sau va incurca şi alea?... Nu vedeţi ca poveştile astea va cufunda şi mai mult pe dumneavoastra in penibil?

Spuneţi ca pentru fiecare copac taiat plantaţi zece. Ce jalnic... De ce nu v-aţi schimbat fiica, dupa ce a aparut prin ziare, pentru motive desuete, cu una mai puţin vizibila prin presa? Sau cu zece, nu? Cat de greu va e sa inţelegeţi ca fiinţele nu sunt nişte numere? Şi ca Timişoara nu trebuie sa ramana Auschwits-ul dumneavoastra?

Acum, cand va scriu, vad ca ma citeaza cu un articol despre taierile aberante de copaci din Timişoara (ce e drept, un articol mai vechi), Revista de Silvicultura şi Cinegetica. Va spun titlul in care imi includ ei marturia: ” Incetarea agresiunilor impotriva arborilor, primul pas in actiunea de diminuare a concentratiei bioxidului de carbon din aer!” Inţelegeţi ceva din asta? Batele dumneavoastra, chiar luate cate zece, nu dau oxigenul de care ne privaţi.

Şi nu treceţi aşa de uşor peste oamenii care se fotografiaza, in grup, cu maşti de gaze pe faţa, sau cu maşti de protecţie, protestand in legatura cu ce se intampla in zona Continental. Sunt oameni decenţi, care vor un aer mai bun decat au. Nu il daţi, prin taierea copacilor. Il luaţi.

Cum puteţi gandi oraşul inecat in terase-birturi, care sa ingusteze parcurile? Cum vreţi sa bagaţi tramvai sau metrou sau tgv sau concorde sau ce baznai mai visaţi noaptea, pe o strada unde, iar, ar fi de taiat copaci monumentali şi omorat spaţiu verde?

Deja trebuie sa iasa oamenii dimineaţa cu frica la geam, sa vada de nu le-a mai disparut vreun copac, din cauza dumneavoastra. Copaci din insulele de verdeaţa ale blocurilor - pentru parcari. Copaci dintre blocuri, din zona verde, pentru... nici nu se mai ştie pentru ce...

Urlaţi (scrieţi cu majuscule) undeva pe Facebook: ”Şi inca ceva: nu s-a taiat şi nu va fi taiat niciun copac cu valoare arboricola sau de alta natura!” Şi, iar, habar n-aveţi despre ce vorbiţi.

Aveţi idei aberante şi legat de Parcul Scudier. Poate nu sunteţi din Timişoara (nu v-am studiat CV-ul), dupa atitudine - e vorba de Parcul Poporului. Noi, cei nascuţi aici, avem alte repere decat numele de nomenclator. Sa va spun ca acolo e un arbore de o valoare inestimabila, ca sa vad şi mai repede cum bagaţi drujba-n el, sau il vor cauta cioclii dumneavoastra? Sa va dam harta cu esenţele rare sau aparte din oraş, sa incepeţi cu ele, ca macar sa nu ne mai facem griji? Eu ştiu sa o desenez, harta asta – pentru dumneavoastra e limba straina la urechea unui surd. Pana unde puteţi merge cu ura faţa de verde, de viu, şi cu dragostea pentru betoane?

Ne daţi poveşti cu cocoşul roşu despre alte locuri, din strainatate, pe unde noi n-am fi umblat sau din care n-am fi inţeles nimic. Duceţi-va in Geneva, domnule Robu. Va va placea. Lumea se da gratis cu tramvaiul, cu busul, cu vaporul chiar. Strainii de loc. In baza cazarii la hotel, care costa de te usuca (nu vorbesc de buzunarul dumneavoastra, e un mod de a spune). Pentru ca acolo se ştie ca nimic nu e gratis. Şi pentru ca primarul lor n-are nevoie de populisme hilare. Cum e in Timişoara, acum, transportul zis gratis.

Apropo de primarul lor – imi spune unul dintre curatorii Gradinii Botanice de acolo (in care n-au o mare de birturi, singurul restaurant existent fiind foarte bine mascat intre valuri de verdeaţa) ca lumea nici nu ştie cine e primar in Geneva, pentru ca, orice ar face un primar, nu poate ajunge sa faca un rau major oraşului - aşa cum faceţi dumneavoastra aici. Primar care vine la evenimentele gradinii botanice PE BICICLETA. Şi care are grija ca orice smoc de iarba de acolo sa ramana la locul lui. Iar curatorul respectiv nu e omul PDL-ului, va asigur.

Va laudaţi ca ”n-aţi inchis baruri decat un bar de gay”. Dar ca nu sunteţi homofob. Şi, probabil, ar trebui sa va credem pe cuvant. Ce jalnic... Intrebaţi-va consilierul pe media, de aveţi, ce inseamna caracterizarile astea in afirmaţii chiar aparent neutre. Nu, n-aţi inchis un ”bar care deranja fonic”, ci un ”bar de gay” care spuneţi ca deranja cu muzica. Deşi depun marturie mulţi despre decenţa sa fonica. Şi eu printre ei. Nu, sunt straight, deşi nu e deloc treaba dumneavoastra. Şi nu m-au platit ”gay-i” ca sa scriu impotriva dumneavoastra. Cred de la mine putere ca sunteţi homofob, peste toate, dupa o asemenea afirmaţie. Şi ca un oraş cu un primar cu genul acesta de abordare murdareşte ideea de capitala culturala europeana pana şi prin a se visa in postura asta.

Aţi predat ceva gen ”arhitectura calculatorului”, nu? Mulţumiţi-i lui Alan Turing, in gand, ca v-a dat o paine decenta, inainte de a mai deschide gura fara sa gandiţi. (Ca atunci cand le-aţi spus copiilor internaţi la Pneumologie ca speraţi sa nu fie contagioşi). Sa fi inchis speluncile din care se urla, domnule Robu. Dar nu, vreţi altele noi. Nu prin birturi, pe care le-aţi dori chiar şi prin parcuri, poate ajunge Timişoara capitala culturala europeana. Şi nu poate ajunge, oricum, de nu plecaţi repede repede de la Primarie.

Mi-aţi zis ca nu sunt Dumnezeu, sa va cer socoteala pentru copaci. V-am spus ca nici dumneavoastra nu sunteţi, ca sa-i omoraţi. M-aţi facut fanatica. Sa va aduc aminte ceva. Ce, iar, pentru cei nascuţi aici este parte din hemoglobina. Timişoara, partea buna, sta pe fanatici, consta din ei. Pe aia de ne flenduram la revoluţie sa le spunem altor ticaloşi sa ”ho”. Pe cei care urca pe munţii cei mai mari din lume, pe cei care fac muzica de calitate, pe cei care fac chirurgie de varf şi v-au salvat inima. Fanatici.

Am fost atunci in preajma inimii dumneavoastra, cand v-a operat Gaşpar, şi v-am urat de bine. Am avut incredere pentru cand veţi ajunge primar. Radeau unii colegi de mine ca nu vad cine sunteţi. Pentru cele cateva interacţiuni decente pe care le avusesem cu dumneavoastra, pentru cele cateva cuvinte pe care, candva, aveaţi incredere sa mi le daţi ca explicaţie off the record, pentru bunul simţ pe care il aveaţi candva de a suna inapoi cand aveaţi un apel pierdut - credeam sau poate doar speram ca va fi altfel. Ce aţi facut cu omul pe care il stimam şi il aparam, domnule Robu? Trebuia sa fiţi primarul oraşului, al oamenilor, al cainilor, al cladirilor, al trandafirilor, al ciorilor, al verdelui, al apei. Unde s-au dus toate astea?

Va vad faţa schimonosita din momentul conferinţelor de presa, şi modul infantil de a imi cataloga colegii, cand nu va convine oglinda pe care ei v-o pun in faţa. Eu nu lucrez pe administraţie, nu v-am prins decat de doua ori la primarie, ma uit doar la materialele lor, la poze, la raspunsurile dumneavoastra. Şi vad ce se intampla in oraş. Cand va veţi trezi? Va veţi mai trezi vreodata? Veţi inţelege cat de mult aţi sapat la radacina a ce inseamna cultura şi valorile timişoreanului?

Cerşiţi, coborand dumneavoastra in penibil, susţinerea pentru ”acţiuni Robu”, in tot felul de locuri unde o prezenţa decenta (adica sau tacuta sau legata strict de eveniment) v-ar fi adus mai mult caştig. La Comunitatea Evreilor, de Roş Haşana, unde v-am auzit personal, la Salonul anual de arta plastica, despre care mi-au povestit prietenii artişti, jenaţi, cand Victor Neumann, un alt, din pacate, iubitor al ideii de buldozer cultural, va plimba de aripa prin Palatul Baroc. In timp ce nişte huligani, pesemne, la caţiva metri de dumneavoastra, in piaţa, protestau faţa de ideea de a va bate joc de Piaţa Domului, facuta parcare (lasaţi, e vorba de Piaţa Unirii, nu mai cautaţi) stand in faţa poliţiei ce conducea, cu maşini, odrasle peneliste cu bolizi. (Nu, nu m-au platit PSD-ul sau PDL-ul, culmea e ca am votat mai mereu cu PNL-ul, dar mi-aţi luat şi asta de cand v-aţi becalizat, ca partid)...

Da, asta faceţi, becalizaţi Timişoara şi dumneavoastra. O diploma universitara nu va fereşte de ideea de becalizare cat timp limitele dumneavoastra sunt drujbo-maneliste. Lanţul de aur de doua degete ce va atirna, ideatic, de gat e al betoanelor pe care ni le bagaţi pe nas, al taierilor de copaci, al lipsei de respect cu care priviţi fiinţele ne-de.votat.e, adica alea ce nu voteaza şi care nu stau sluj.

Sunteţi singurul om care a reuşit sa ma faca sa-mi fie greaţa de oraşul asta. Sa merg prin centru cu ochii jos, ca macar in amintirea mea sa mai pastrez prunii roşii de la Balcescu, arborii de matase din Libertaţii, duzii, cei mulţi (nu ca pe schemele mincinoase ale agreaţilor dumneavoastra) de langa Casa cu Atlanţi, din care mancau pasari din specii pe care nici nu le-aţi şti ca traiesc in oraş. Am ajuns sa pozez graffitiurile din oraş cu Ceauşescu şi dumneavoastra, in care Ceauşescu spune ca vine inapoi iar dumneavoastra confirmaţi, ”Am venit”, de frica ca nu le şeatrga cineva prea repede, ca sa va maguleasca.

Sugeraţi ca Ciuhandu a vandut oraşul ţiganilor. Dumneavoastra il daţi pe gratis (cel puţin sper ca nu sunt şi bani implicaţi) prostului gust, ticaloşiei ecologice, betoanelor. Poliţiştii de pe strada se plang ca li se cere sa fie permisivi cu beţivii, cu cei cu petarde, şi n-au ce face, ca tot ii uraţi dumneavoastra pe ei, cei in uniforme. Grotesc! De 1 decembrie aţi facut o baie de mulţime – noaptea, dupa, am vazut in Piaţa Operei maldare de gunoaie imposibil de gestionat – e exact ”administraţia Robu”, in microcosmos.

Sa ne amintim şi de popularitatea ”de peste 80 la suta” pe care va laudaţi ca o aveţi, puternic şifonata, in fapt, şi pe care credeaţi ca ne-o puteţi arata de pe un site al dumneavoastra cu ceva sondaj. Cum treburile mergeau dinspre prost spre foarte prost (am vazut procentele, am colegi care le-au şi printat, ca sa nu ne puteţi minţi), a intervenit Deus ex machina salvator, hackerul de servici, care, siiiiigur ca da, a matraşit pagina. Şi nimeni n-a mai vazut nimic, pentru ca ”v-a fost atacata pagina”... Cat de idioţi ne credeţi? Şi la ce grad de paranoia puteţi ajunge?

De nu veţi mai ajunge primar al Timişoarei VA ASIGUR ca va fi şi datorita efortului meu de a le readuce aminte oamenilor ce inseamna copaci, pasari, caini, iarba, natura – contra unui primar-drujba. Nu veţi uita promisiunea asta. Nici eu.

Plecaţi sau treziţi-va, domnule Robu. Va garantez ca tot mai mulţi va vor arata ca imparatul e gol. Şi nu le veţi putea spune tuturor ca sunt penibili. Timişoara e altceva. Aţi cazut examenul asta. Plecaţi. Ascundeţi-va la catedra sau in munţi sau in alt film. Sau treziţi-va, daca macar acum inţelegeţi ceva. Mai puteţi drege intrucatva busuiocul de nu omoraţi cainii. Doar. Eu sunt dispusa a-mi schimba parerea dar, pana atunci, va consider, acum, un ticalos.

Atat declar, susţin şi semnez.
Ramona Baluţescu
Timişoara Express, Oradea Press

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.