Dragobete cu chimisti la Casa Tineretului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.01.2012 18:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, alături de Liga Studenţilor Chimişti din Timişoara, îşi propune să reunească într-un cadru festiv atât profesori cât şi studenţi în scopul realizării Sărbătorii Dragobetelui la români.

Această acţiune va avea loc în data de 23 februarie 2012 la Casa Tineretului din Timişoara şi este adresat publicului timişorean ce apreciază cultura.
Sărbătoarea, în stil popular, are ca scop angrenarea tinerilor, în mod deosebit a studenţilor, într-un spectacol în timpul căruia participanţii vor fi supuşi mai multor probe în care le vor fi testate aptitudinile, cunoştinţele generale, ingeniozitatea şi originalitatea.

O scurtă prezentare a activităţilor din timpul evenimentului: Defilarea costumelor în stil popular; Prezentarea tradiţională a zonelor reprezentate;
Descrierea costumelor; Probă surpriză; Probă de dans; Recitarea poezii cu specific popular; Intrebări din cultura, tradiţiile şi sărbătorile populare ale românilor; Momentele artistice ale invitaţilor speciali (ansambluri populare şi solişti), Premiere participanţi, Momentele speciale aparţinătoare partenerilor.

Evenimentul este un festival în stil popular sărbătorit anul acesta în data de 23 februarie, organizat de Liga Studenţilor Chimişti din Timişoara care în 2012 ajunge la cea de-a treia ediţie. Dragobetele reprezintă una dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. În această zi se iubeşte în cel mai curat şi mai intens mod, cel românesc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.