Dragobete cu timisoreni de toate varstele

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.02.2013 17:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Casa de Cultură a Studenţilor Timişoara invită publicul la un spectacol folcloric organizat cu prilejul Sărbătorii Dragobetelui, intrarea fiind liberă.
 Pentru a marca această sărbătoare, ansamblul “Doina Timişului” al Casei de Cultură a Studenţilor susţine spectacolul folcloric “Jucăm cu Dragobetele”. Evenimentul va avea loc în sala festivă a Casei Studenţilor vineri, 22 februarie 2013, ora 19.00.
 Conducerea muzicală este asigurată de către Dorian Sicoe, iar coregrafia spectacolului este a maestrului coregraf Marius Ursu, director Anca Corescu.

Dragobetele, vechea sărbătoare românească a dragostei, este de multe ori considerată corespondentul pentru Valentine’s day.
Sărbătoare păgână, însă autohtonă, Dragobetele nu a încercat niciodată să devină un interes comercial.
Deşi atestările documentare ale Dragobetelui sunt doar de prin secolele XVIII-XIX, asocierea ei cu fiul Babei Dochia (sora lui Decebal) ne trimite atât de departe în timp – cu foarte mult înainte de descoperirea Americii de către Columb.

***
Vineri, 22 februarie 2013, începând cu ora 10:30, bunicii din Centrele de zi “Sf. Mihail şi Gavril”, “Constantin şi Elena” şi “Alzheimer” se vor reuni pentru a participa la dublul eveniment: sărbătorirea zilei de Dragobete sub sloganul “Dragoste de viaţă” şi aniversarea trimestrială a zilelor de naşterea beneficiarilor din cele trei centre de zi.  
 Acţiunea se va desfăşura la sediul Centrului de zi “Sf. Constantin şi Elena” din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.