Drumul cel mai scurt spre Europa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2011 11:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

 

Jimbolia - In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat douazeci si trei de persoane care au trecut ilegal frontiera verde a Romaniei cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, aflati in misiunea de supraveghere a frontierei, au depistat in zona de competenta patru grupuri de migranti, dintre care primul grup format din unsprezece persoane, iar celelate trei din cate patru persoane fiecare.
Pentru retinerea primului grup, lucratorii nostri au facut uz de armamentul din dotare, tragand in plan vertical un foc de averitisment, intrucat cei in cauza au ignorat somatiile legale facute de politistii de frontiera.
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, lucratorii au procedat la conducerea acestora, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre unsprezece algerieni, sapte marocani si cinci tunisieni, cu varste cuprinse intre 22 si 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.