Drumurile inefabile ale creatiei de la Cazanele Dunarii la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.08.2016 16:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In fiecare an  un grup de artişti sunt invitaţi in sa intre in armonie cu natura şi ca creeze intr-un golf al Dunarii, in cadrul unuia dintre proiectele de anvergura ale Fundaţiei Rubin, Tabara de creaţie Rubin – Dubova.
Cu fluviul in faţa, inconjuraţi de munţi, sub Calea Lactee şi Perseide, pictori, sculptori şi graficieni s-au integrat perfect in energia locului, iar rezultatul a fost admirat duminica seara, in cadrul vernisajului operelor nascute in tabara.
Au fost 11 artişti in cel de-al XI-lea an al taberei de creaţie care s-a incheiat luni, 8 august.
Ediţia din acest an a Taberei de creatie Rubin-Dubova, proiect puternic şi emoţional al Fundatiei Rubin din Timişoara, a inceput luni, 1 august, in Cazanele Dunarii.
Unii dintre cei mai interesanţi artişti plastici din Romania au fost prezenţi, imbogaţind locul, şi anul acesta, cu lucrari deosebite: Doina Moisescu-Herivan (Bucureşti), Edith Torony (Timişoara), Eugen Raportoru (Bucureşti), Georgiana Iancu (Timişoara), Horia Bojin (Timişoara), Marinela Mantescu (Bucureşti), Marius Leonte (Bucureşti), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timişoara), Vlad Gherghiceanu (Bucureşti) şi scriitoarea Nicoleta Papp (Timişoara).
Timp de o saptamana au trait şi au creat impreuna.
”E o experienţa unica sa convieţuieşti timp de o saptamana alaturi de mari artişti contemporani, de toate varstele, şi sa asişti la modul in care sunt realizate lucrarile lor. E o experienţa care, peste toate, iţi largeşte cercul prietenilor”, marturiseşte tanara scriitoare Papp.
Iniţiata de timişorenii care au pus bazele Fundaţiei Rubin, Tabara de creatie Rubin-Dubova se implica, de peste un deceniu, in consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a peisajului inegalabil din zona Cazanelor Dunarii.
Deopotriva, tabara este si o platforma pentru intensificarea schimbului de experienta intre artisti.

Astfel, de-a lungul celor 11 ani de existenţa, tabara a adus impreuna peste 170 de creatori.
O expoziţie cu lucrarile realizate vara aceasta la Dubova va fi vernisata pana la finele anului şi la Timişoara.

Fotografii: Cosmin Damian

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.