Dupa ambrozie si paduchele lanos, invazie si de clustere in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.01.2014 11:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Potentialul turistic al judetului Timis va fi mai bine valorificat, ca urmare a infiintarii unei asocieri de tip cluster in domeniul turismului, spune Marian Constantin Vasile, vicepresedinte la Consiliul Judetean Timis.  
Documentele privind infiintarea au fost parafate luni, 27 ianuarie 2014, in Sala de Consiliu a Palatului Administrativ din Timisoara, in prezenta celor 22 de membri fondatori.

“Dupa sase luni de munca am reusit sa ne adunam toti la aceeasi masa si am finalizat toate procedurile legale pentru infiintarea clusterului in domeniul turismului. A avut loc sedinta AGA de constituire si sunt 22 de membri fondatori, printre care Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local Timisoara, ADR Vest, ADETIM, Camera de Comert, Industrie si Agricultura, Universitatea de Vest Timisoara, societatile care administreaza statiunile Buzias si Calacea, agentii, operatori de turism si firmele care se ocupa cu instruirea personalului sau care asigura servicii pentru evenimente. Presedintele asocierii este Sorin Munteanu, directorul SC Tratamente Balneare SA Buzias si totodata vicepresedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania.
Nu va fi o munca usoara insa este foarte important faptul ca fiecare membru vine cu ceva: strategii, resurse, programe, contacte si altele. Sunt convins insa ca rezultatele nu se vor lasa asteptate pentru ca judetul Timis are un mare potential turistic. Se poate dezvolta turismul de tranzit, cel cultural, turismul de business si turismul balneo-climateric. Lacul Surduc, statiunile Buzias si Calacea, Cula turceasca de la Ciacova, Rezervatia Ornitologica Satchinez sau cladirile istorice din Timisoara sunt doar cateva dintre obiectivele care trebuie si vor fi puse mai bine in valoare” – a declarat Marian Constantin Vasile, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, initiatorul proiectului de infiintare a clusterului.

In perioada urmatoare va fi stabilit aparatul executiv al clusterului si vor fi identificate elementele pentru crearea unui brand.
De asemenea, vor fi schitate proiecte, care vor putea fi definitivate si depuse spre finantare in momentul in care Uniunea Europeana va anunta liniile de finantare pentru domeniul turismului.
Tot luni, 27.01.2014, a fost constituit clusterul in domeniul agriculturii.
In judetul Timis, mai exista clustere in domeniile IT, automotive, energie si tipografie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.