Dupa Cannes, Kiddo ajunge la... penitenciar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2013 21:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - După un turneu de promovare la Cannes, TIFF, Bucureşti, Novisad, Pecs şi alte ecrane ale festivalurilor autohtone, ”Kiddo” în regia Millo Simulov ajunge acasă.
Filmat integral în Arad, primul film interactiv din România va fi lansat oficial în oraşul natal, în data de 22 februarie 2013.
Primul pas în lansarea oficială va fi conferinţa de presă susţinută la sediul Penitenciarului Arad, începând cu ora 10.00, de către echipa de realizatori.
După eveniment, va avea loc o proiecţie a filmului pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii.
***
Filmul “Kiddo” aduce în faţa publicului un destin trist, parcă ştiut din primele momente.
Kiddo poartă un război cu o lume care nu o ajută, ci o copleşeşte. “Kiddo” este povestea unei părţi a societăţii pe care preferăm să o ocolim.
Copiii care se nasc în familii dezbinate, devin automat oameni în toată firea, de la vârste foarte fragede. Tocmai pentru că reprezintă o realitate traumatizantă, tocmai pentru că pe chipurile lor nu citim inocenţa, fericirea sau dorinţa de a trăi copilăria, ci greutatea cu care viaţa i-a împovărat.
Sportul este modalitatea prin care un tânăr se autodisciplinează, învaţă regulile de supravieţuire într-o lume cruntă şi nemiloasă, valorile vieţii şi ce înseamnă respectul. Dar asta nu este suficient. Pe lângă sport, orice tânăr are dreptul să trăiască într-o familie sănătoasă, unde să fie susţinut şi ajutat în lupta continuă care se numeşte “viaţă”.
Tânăra de doar 19 ani reprezintă singurul sprijin şi singura sursă de venit a familiei. Kiddo este pasionată de box, iar ringul este singura ei scăpare, reprezentând refugiul ei atunci când simte că nu mai poate, lovind cu furie sacul de box.
O femeie care loveşte un sac de box este o imagine destul de dură, nu? Dar o fată care cară saci de ciment pentru a-şi întreţine familia? Dar un tată care fură de la copil pentru a-şi satisface marele viciu, alcoolul? Dar un frate cu probleme de locomoţie - handicapat – aşa cum îl numeşte societatea?

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.