Dupa ce i-ai citit o poezie sau alta sa-ti ramana pe buze un suras. Cu Diana Mihai, in cautarea Neintelesului...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.05.2017 11:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si Editura „Victor Babes” anunta lansarea volumului de versuri intitulat „In cautarea Neintelesului”, semnat de Diana Mihai.
Evenimentul va avea loc in data de 4 mai 2017, ora 17.00, la Clubul Hyperion al U.M.F.V.B.T., Piata Eftimie Murgu, nr. 2.

Publicul este invitat la o intalnire atat cu autoarea volumului, cat si cu scriitoarele Nina Ceranu si Anca Dragomirescu, care vor vorbi despre noua aparitie editoriala, moderator al evenimentului fiind prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, director general al Editurii “Victor Babes”.

“Versurile cu care debuteaza Diana Mihai sunt de o sensibilitate marcata de sentimentalism şi de un patetism devenit expresie lirica. Iubirea este cantata monocord, plictisul in doi devine idealul erotic. Reprezentarile adolescentin-feminine au insa prospeţime, poezia facandu-se şi refacandu-se, de la un text la altul, in intensitatea unor emoţii şi in impartaşirea unui sentiment. Despre Diana Mihai şi versurile ei se va mai vorbi” - criticul literar Daniel Cristea-Enache.

“Multi dintre cei care scriu o fac (si) ca sa gaseasca raspunsuri la intrebarile ce nu le dau pace. Sunt, cum ar zice Diana Mihai, in cautarea neintelesului. Poezia este una dintre sondele ce prospecteaza lumea si neintelesurile ei. Autoarea acestei carti o foloseste cu mare incredere si cauta sa afle ce este cu dragostea (in primul rand cu ea!), cu singuratatea, cu timpul care e cam iute de picior. Cu ingenuitate in modul in care asterne versurile – chiar daca tema prospectata pare a fi grava ” - Robert Serban.

Diana Mihai este cunoscuta publicului timisorean pentru activitatea din presa scrisa si televiziune, si ca promotoare a unor campanii de prevenire a accidentelor rutiere si a unor campanii de protectie a animalelor.
Ca poeta, jurnalista a debutat in 15 iunie 2015, alaturi de alti autori romani, cu antologia de versuri “Cioburi de vise”, aparuta la Editura Stef din Iasi, lansarea volumului avand loc la Filarmonica Banatul, in cadrul unui eveniment caritabil organizat de autori in beneficiul Spitalului de copii “Louis Turcanu” din Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.