Dupa dictatura lui Lae Robu, a venit democratia si la Politehnica din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2016 16:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Conventia Organizatiilor Studentesti din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara se declara incantata de introducerea unei prevederi conform careia un reprezentant al studentilor face parte din comisiile de concurs pentru posturile de decan, la nivelul fiecarei facultati.
”UPT este cam singura Universitate din Romania in care se practica acest lucru” - spune Adrian Pacurariu, presedinte la Liga Studentilor Chimisti din Timisoara.
Astfel, 20% din membrii comisiilor sunt studenti, fapt ce denota deschiderea UPT catre o buna colaborare cu studentii reprezentanti.

Prevederea, adoptata in urma Hotararii Senatului Universitatii din data de 7 aprilie 2016, face parte din Metodologia de organizare si desfasurare a concursurilor publice pentru ocuparea functiilor de decan in Universitatea Politehnica Timisoara, pentru legislatura 2016-2020 si mentioneaza ca unul din cei cinci membri ai respectivelor comisii este un student reprezentant, membru al Biroului Consiliului din facultatea in care se desfasoara respectivul concurs.

Prin urmare, studentii vor putea participa activ in procesul de alegere al decanilor, pe langa ce al rectorului.
Este important ca in alegerea persoanelor din conducerea executiva a universitatilor sa fie consultata si opinia studentilor, astfel incat, colaborarea dintre aceste persoane si studenti sa fie optima, avand in vedere ca peste 80% din membrii comunitaţii academice sunt studenţi.

Convenţia Organizaţiilor din Politehnica (COSPol) este formata din Liga Studenţilor din Facultatea de Automatica şi Calculatoare (Liga AC), Liga Studenţilor Chimişti din Timişoara (LSCT), Liga Studenţilor din Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica (LSFEE), Liga Studenţilor din Facultatea de Electronica şi Telecomunicaţii (LSFETc), Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanica (LSFMT), Liga Studenţilor din Facultatea de Management in Producţie şi Transporturi (LSFMPT), Organizaţia Studenţeasca “Traian Lalescu” (OSTL), Asociaţia de la 4 (A4) şi Liga Studenţilor Hunedoara (LSH).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.