Dupa-amiaza scurtelor suedeze. Fara suedeze...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.06.2014 17:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociatia Pelicula Culturala organizeaza sambata, 14 iunie, de la ora 16, la Sinagoga din Cetate, str. Marasesti, nr. 6, o selectie de scurt-metraje suedeze, in cadrul Street Delivery Timisoara, editia a opta.
Filmele si animatiile oferite de Ambasada Suediei in Romania au mai fost prezente si la alte festivaluri nationale si internationale din tara si din strainatate, dar la Timisoara sunt proiectate in premiera.
Programul "Dupa-amiezei scurtelor suedeze" cuprinde:
 #   Las Palmas, 2011, Johannes Nyholm, 13 min, fictiune/animatie cu papusi.
O doamna de varsta mijlocie, aflata in vacanta, incearca sa-si faca noi prieteni si sa se distreze. Rolul principal este jucat de o fetita de un an, restul actorilor fiind marionete.
#    Music for One Apartment and Six Drummers, 2001, Johannes Stjärne Nilsson and Ola Simonsson, 10 min, fictiune.
Sase tobosari participa la un atac muzical bine planificat, in suburbii.
 #   Little Children, Big Words (Små barn, stora ord), 2010, Lisa James Larsson, 12 min, fictiune.
Cand e randul lui Alex sa spuna colegilor lui de sapte ani ce vrea sa fie cand se va face mare incepe o discutie inconfortabila despre sensul unui cuvant necunoscut, insa plin de semnificatie. Explicatia invatatoarei reda propria-i poveste – cea a unei victime si a unui abuzator.
 #   Tussilago, 2010, Jonas Odell, 14 min, animatie
Teroristul vest-german Norbert Kröcher a fost arestat la Stockholm in 31 martie 1977. Era leaderul unui grup ce planuia sa il rapeasca pe politicianul suedez Anna-Greta Leijon. In urmatoarele zile au fost arestati mai multi suspecti, printre care si fosta prietena a lui Kröcher “A". Aceasta este povestea ei…
 #   Anders & Harri, 2008, Åsa Blanck and Johan Palmgren, 13 min, documentar
Anders si Harri sunt cei mai buni prieteni. Amandoi impartasesc interesul pentru muzica. Anders este de asemenea pasionat de trenuri. Ei decid sa mearga la Getå, unde a avut loc cel mai mare accident de tren din Suedia, in 1918. Un film despre prietenie, temeri, trenuri.
 #   Slaves (Slavar), 2008, David Aronowitsch and Hanna Heilborn, 16 min, animatie.
“Am fost rapiti, mama, tata, sora mea si cu mine. I-au ucis pe parintii mei si m-au separat de sora mea. Aveam cinci ani”, spune Abuk in soapta. “Am stat cu unul dintre cei care m-au rapit si ii ingrijeam caprele.” Slaves este despre Abuk, noua ani, si  Machiek, cincisprezece. Ca mii de alti copii, au fost rapiti din Sudanul de Sud de militia guvernamentala si folositi ca sclavi.
 #   Coffee Time (Elvakaffe), 2013, Maria Fredriksson, 14 min, documentar.
Patru doamne in varsta se intalnesc la o cafea. Sorbind din cesti de portelan, discuta despre Viagra, orgasme si mici aventuri. Toate se dezvaluie, pe masura ce rememoreaza trecutul si povestesc despre revolutia sexuala, care le-a dat incredere in a-si descoperi propriile placeri, la amurgul vietii.
 #   Glenn, the Great Runner, 2004, Anna Erlandsson, 3 min, animatie.
Glenn, marele alergator, se pregateste de competitie. Intrebarea este, va primi sprijinul de care are nevoie?
Filmele sunt subtitrate in limba engleza. Intrarea este libera.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.