Educatie canina la Politehnica din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.06.2015 10:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 3-5 iulie 2015, la Universitatea Politehnica din Timisoara, se va desfaşura seminarul international “Cautare-Salvare si Psihologie canina”, organizat de Asociatia Chinologica Timis si Centrul National de Educare Canina.

Organizatorii si-au propus informarea si pregatirea chinologilor si a populatiei, conform noilor recomandari internationale, cu privire la modul de integrare a acestora in echipele SAR si de sustinere a echipelor canine de salvare pentru misiuni de salvare a societatii civile.
Au fost luate in calcul multiplele si variatele posibile catastrofe naturale si tehnologice ce ar putea afecta tara, misiuni reale de cautare-salvare, precum si participarea la examenele si evenimentele chinologice nationale si mondiale.
Seminarul se adreseaza asociatiilor si cluburilor chinologice, scolilor de dresaj, crescatorilor, instructorilor, arbitrilor, personalului din cadrul serviciilor publice de interventie in situatii de urgenta (SMURD, IGSU, SALVO, Ambulanta, Jandarmerie, Politie, Salvamont), altor servicii cu atributii in domeniu, ong-urilor de profil, cadrelor didactice, psihologilor, medicilor umani si veterinari, studentilor, elevilor, tuturor persoanelor (cu sau fara caine) care doresc sa se implice in activitatea de cautare-salvare.
Tematica cuprinde regulamente internationale pentru examinarea cainilor de salvare, notiuni generale de psihologie canina şi notiuni generale de pregatire pentru misiuni SAR.
Inscrieri se pot face pana in data de 30.06.2015, la Gavrilovici Loredana, e-mail: gavrilovici.lore@yahoo.com, tel. 0746.097.611.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.