Educatie ecologica si colectare selectiva cu premii de peste 60.000 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.03.2014 12:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Şcoala Zero Waste a fost, anul trecut, o competiţie judeţeana la care au participat peste 6.300 de elevi in judeţul Timiş şi au fost colectate peste 64 de tone de deşeuri reciclabile.
Ecostuff Romania a decis sa ofere posibilitatea participarii tuturor şcolilor din ţara, astfel ca incepand cu 3 martie şi pana in 21 martie, toate şcolile din Romania se pot inscrie in ediţia 2014 a competiţiei.

Şcoala Zero Waste este un concurs naţional de educaţie ecologica şi colectare selectiva destinat tuturor şcolilor din invaţamantul primar şi gimnazial din Romania.
Perioada de desfaşurare a competiţiei este 22 aprilie - 30 mai, iar premiile puse in concurs se ridica la peste 60.000 lei.

Concursul  de educaţie ecologica şi colectare selectiva da posibilitatea elevilor şi şcolilor din Romania sa concureze pentru caştigarea premiilor puse in concurs şi in acelaşi timp sa contribuie la protejarea naturii şi reducerea poluarii.
Prin implicarea copiilor, se va contribui indirect şi la informarea şi responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, avand in vedere adoptarea prin lege a obligativitaţii colectarii selective.

In Romania, numarul şcolilor care ofera programe de educaţie ecologica sau au programe extensive şi permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic.
Motivarea şi motivaţia elevilor şi a profesorilor de a participa şi de a iniţia astfel de programe este foarte redusa.
Introducand competiţia in procesul de educaţie ecologica, Ecostuff Romania incearca sa aduca motivaţia participarii in special in randul celor care altfel nu raspund mesajelor de protecţie a mediului.

Toate companiile care doresc sa se implice şi sa sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate sa ia legatura cu organizatorii.
Detalii despre procedura de inscriere şi desfaşurarea concursului pot fi gasite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.