Educatie, start, profesie si strada la Anuala Timisoreana de Arhitectura

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.06.2014 15:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Filiala Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania lanseaza pe data de 16 iunie 2014, de la ora 18:30, la Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr. 8, editia din 2014 a Anualei Timisorene de Arhitectura a_ta 2014 cu tema “prezent!”.

a_ta 2014 intentioneaza sa provoace la dialog si sa experimenteze diferite forme de interactiuni si interventii culturale, dispuse pe o linie temporala de 6 luni.
Intregul proiect va fi compus din mai multe evenimente, coagulate in patru categorii importante pentru perceperea breslei: educatie, start, profesie, strada.
Punctul culminant al proiectului, continuand traditia, va fi recunoasterea calitatii in breasla, respectiv premierea proiectelor din anul curent.
Tema anualei - “prezent!” - apare ca o posibila abordare a contextului actual, in perpetua tranzitie, in care absenta a devenit cea mai lizibila forma a prezentei/prezentului.
Cu prilejul lansarii editiei 2014, va avea loc vernisajul expozitiei retrospective anuala timisoreana de arhitectura 2007-2013.
Vor fi expuse panourile proiectelor castigatoare si a nominalizarilor selectate de juriile editiilor precedente ale a_ta.
Expozitia constituie o premiera in seria anualelor, oferind o prima privire de ansamblu asupra a sapte ani de arhitectura de calitate premiata in Timisoara.

Evenimentul va fi deschis de presedinte filialei OAR Timis, arh. Vlad Gaivoronschi, dupa care arh. Adrian Ionasiu, in calitate de organizator, va face o scurta prezentare a editiilor precedente.
Oana Simionescu, coordonatoarea a_ta 2014, va descrie viziunea si structura anualei si va prezenta organizatiile partenere - Asociatia Peisagiştilor din Romania si Asociatia Simultan.
Ambientul vizual şi sonor al evenimentului va fi asigurat de SLOWDANCE.
Expozitia este deschisa in ziua de 16 iunie, luni, intre orele 18.30 si 22.00.

Ordinul Arhitectilor din Romania este o organizatie profesionala, non-guvernamentala, apolitica, cu personalitate juridica de drept privat, de interes public, cu patrimoniu şi buget propriu, avand rolul de a reprezenta şi ocroti la nivel national şi international interesele profesiei de arhitect.
In prezent, Ordinul Arhitectilor din Romania are peste 4400 de membri inscrişi. Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Timiş s-a infiintat in 2001 şi are peste 550 de membri inscrişi.
Asociatia Peisagiştilor din Romania este rezultatul ideii unui grup de 17 peisagişti, constituita in vederea sprijinirii exercitarii profesiei, sustinerii arhitecturii peisajului ca si act de imbunatatire a calitatii vietii, ca si act de creatie artistica cat si pentru promovarea principiilor enuntate de Conventia Europeana a Peisajului ratificata de Romania in 2002.
Asociatia Simultan este o organizatie culturala, non-guvernamentala, fondata cu scopul de a reprezenta şi sustine o structura organizationala şi de comunicare specifica manifestarilor contemporane din mediul artistic şi cultural.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.