Eficienta energetica la trei hoteluri din Buzias

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.10.2012 14:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Firma Proenergy Contract Installation SRL inaugurează finalizarea implementării unui proiect ambiţios de eficienţă energetică in staţiunea Buzias din judetul Timis, organizat in data de 18 octombrie 2012, la ora 11.
Vor fi prezenţi Norbert Speckmann, Director general al firmei Proenergy Contract Installations Romania si Director al Diviziei Energy Services a grupului Cofely Germania, Dr. Frank Hoepner, Director al Diviziei Energy Services a grupului Cofely Germania, Thomas Volkmer, Director de dezvoltare al Diviziei Energy Services Cofely Germania, Sabina Vasiu, Director de Vanzari al firmei Proenergy Contract Installations SRL Romania, din partea furnizorului de servicii, SC Proenergy Contract Installations SRL, Sorin Munteanu, Director general al firmei Tratament Balnear Buzias, din partea beneficiarului, SC Tratament Balnear Buzias SA.
Compania specializată în eficienţă energetică a instalat un grup de cogenerare de ultimă generaţie pentru a furniza apă caldă si căldură complexului hotelier format din trei hoteluri: Hotel Timis – două stele , Hotel Parc – 3 stele si Hotel Buzias – 4 stele. Fiecare hotel are câte o baza de tratament, cea a hotelului Parc fiind printre cele mai moderne din ţară, atât din punct de vedere al dotărilor cu aparatură medicală, cât si prin spaţiile generoase în care se desfăsoară procedurile terapeutice.
Staţiunea Buzias beneficiază de un climat de cruţare cu influenţe submediteraneene fiind locul ideal pentru tratament si relaxare.
Noul sistem energetic implementat de către Proenergy reduce semnificativ emisiile de CO2 protejând astfel acest mediu natural cu valenţe deosebite.
Societatea de Investitii financiare „SIF Transilvania” reprezentată de directorul staţiunii, domnul Sorin Munteanu, a iniţiat acest proiect pentru a optimiza consumurile energetice si infrastructura energetică a celor trei hoteluri menţionate. Contractul cuprinzător de servicii energetice incheiat de către Proenergy Contract Installations cu Tratament Balnear Buzias include finanţarea unui grup de cogenerare precum si asigurarea mentenanţei tehnice de-a lungul unei perioade contractuale de 11 ani. In schimb, Tratament Balnear Buzias beneficiază de un sistem sigur de furnizare de energie, costuri reduse cu energia, precum si servicii de mentenanţă specializate si management tehnic.
Proenergy a instalat un grup de cogenerare de 500 kW (263 kW putere termică, 200 kW putere electrică) care generează atât energie termică cât si energie electrică. Grupul de cogenerare a fost prevăzut cu un sistem de automatizare care realizează funcţionarea in comun a acestui echipament cu echipamentele termice existente asigurând astfel furnizarea necesarului de energie termică complexului hotelier care include cele două baze de tratament cu apă minerală si centrul spa.
Energia electrică produsă de grupul de cogenerare este livrată in reţea prin operatorul si furnizorul local ENEL. Hotelurile sunt alimentate cu energie electrică de către acelasi furnizor local, ENEL, printr-un transformator suplimentar nou care a fost instalat si conectat la medie tensiune, ca parte a aceluiasi proiect, generând astfel reduceri substanţiale ale costurilor cu energia electrică pentru hoteluri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.