Elevii pot afla cum se obtine brevetul de pilot la aerodromul Cioca din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.02.2014 15:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Miercuri, 9 aprilie 2014, se va desfaşura „Ziua porţilor deschise la aerodromul Cioca“, un prim contact cu aparate de zbor şi prezentari multimedia interactive fiind elementele cheie pentru o zi deosebita in saptamana „Şcoala altfel”.

Piloţi amatori şi profesionisti, instructori şi insoţitoare de zbor, dar şi mecanici de aviaţie vor sta pe tot parcursul zilei la dispoziţia elevilor.
Organizatorii evenimentului de la aerodromul timişorean pun in 9 aprilie la dispoziţie avioane de dimensiuni mici şi moto-deltaplane.
Participanţii pot lua un prim contact cu aparatele de zbor, se vor putea urca intr-o Cessna 172 sau Antonov 2/AN-2, in ULM-uri (avioane ultrauşoare) şi moto-deltaplane, existand şi posibilitatea realizarii unor fotografii.

Inscrierile din partea instituţiilor organizatoare trebuie efectuate pana cel tarziu in data de 3 martie 2014 pe platforma Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş.
Organizatorii evenimentului de la Cioca sunt Consiliul de Administraţie al Aerodromului Utilitar  Cioca, Asociaţia Aerodrom Cioca Timişoara, Maxair şi Şcoala de Zbor Carpatair Flight Training.
Aceasta din urma va incerca sa dezvaluie, prin prezentari multimedia interactive, secrete din tehnica de zbor a avioanelor, va explica de ce se poate ridica un avion de la sol şi va oferi informaţii despre modul in care se poate obţine brevetul de pilot sau cel de insoţitor de zbor.

Pentru siguranţa elevilor, nu vor avea loc activitaţi de zbor şi nu se vor porni motoarele avioanelor.
Şcolile interesate se pot inscrie la „Ziua porţilor deschise la aerodromul Cioca“ luand legatura cu Andreea Apetrei, tel. 0755 - 084464 sau prin email la office@maxair.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.