Elevii timiseni din Patrula de Reciclare au colectat peste 6 tone DEEE

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.06.2012 16:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara – Programul educaţional Patrula de reciclare, desfăşurat în perioada 15 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012, îşi anunţă câştigătorii din cele 7 judeţe înscrise în program. Astfel, cele 46 instituţii de învăţământ din judeţul Tmiş înscrise în program au fost premiate în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi la Colegiul Naţional C.D. Loga.

În cadrul festivităţii organizatorii au mulţumit celor peste 3300 copii din judeţul Timiş înscrişi în Patrula de reciclare, profesorilor coorodonatorii, precum şi comunităţilor care au susţinut unităţile de învăţământ participante în acest proiect. Premiile locale, câştigate de unităţile de învăţământ participante din judeţ sunt oferite de Philips şi Indesit, membrii fondatori ai Asociatiei RoRec.
Instituţia câştigătoare a premiului pentru cea mai mare cantitate colectată/elev este Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Constatin Păunescu din Recaş, cu 20,96 kg DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) colectate pe parcusul desfăşurării programului. Instituţia a fost premiată cu aparatura necesară dotării unui laborator audio/video: ecran de proiecţie, proiector, dvd player şi boxe.
Premiul pentru cel mai activ profesor coordonator a fost oferit Mariei Cristina Apostol, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 24 din Timişoara, care a primit un aparat foto digital din partea organizatorilor. Tot în cadrul ceremoniei de premiere a fost anunţat şi premiul pentru cea mai proactivă echipă, care a revenit Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 24 din Timişoara, cărora le-a fost oferit un DVD player din partea partenerului Philips.
De asemenea, Gradiniţa cu Program Prelungit nr. 14 din Timişoara a primit premiul special pentru cea mai mare cantitate colectată din judeţ -1.912,5 kg, constând într-o imprimantă multifuncţională.
“După programul pilot desfăşurat în 2011 în Timişoara, am plecat la drum cu Patrula de reciclare, cu obiectivul clar de a ajunge, ediţie după ediţie, in întreaga ţara. Ne dorim sa putem oferi un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual. Mulţumim tuturor profesorilor coordonatori pentru dedicarea şi implicarea în acest proiect, copiilor care nu încetează să ne surprindă cu ideile, creativitatea şi potenţialul de a deveni ei înşisi un exemplu pentru cei mari, precum si partenerilor locali – primarii si Inspectorate Judetene care ne-au oferit tot suportul pentru derularea acestui proiect.”, a declarat Andreea Idriceanu, Communication Manager RoRec.
Prin intermediul acestui program, organizatorii au pus la dispoziţie un sistem de colectare DEEE accesibil, având ca scop principal încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.
Programul susţine eforturile comune ale Asociaţiei, autorităţilor locale şi membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.