Elevii timisoreni cu cele mai bune idei de afaceri au fost premiati

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.05.2014 19:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In data de 12 mai a avut loc ultima etapa a competiţiei de idei de afaceri organizate de Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara.
Evenimentul s-a adresat elevilor din clasele IX – XIII din Timişoara şi a presupus elaborarea unui eseu in limba romana sau in limba franceza in scopul prezentarii unei idei de afaceri.
Obiectivul principal a fost acela de a stimula spiritul antreprenorial in randurile elevilor de liceu.
In cadrul primei etape, derulate in perioada 1 aprilie – 30 aprilie, au fost inscrise in competiţie 35 de eseuri realizate de elevi provenind din 5 licee: Colegiul Naţional Banaţean, Liceul Teoretic "Grigore Moisil", Colegiul National "C.D.Loga", Liceul Teoretic "J.L.Calderon", Colegiul Economic "F.S.Nitti".
Cele 35 de eseuri (dintre care 4 in limba franceza) au fost evaluate de o comisie formata din cadre didactice ale Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, titulare in cadrul specializarii ”Management in limba franceza”.
Primele 10 eseuri in ordinea inversa a punctajului obţinut au fost avansate in etapa finala a competiţiei.
In data de 12 mai, autorii celor mai bine clasate 10 eseuri şi profesorii coordonatori s-au reunit la sediul Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor in vederea prezentarii lucrarilor in faţa unei comisii formate din reprezentanţi ai mediului de afaceri local: Giuchici Constantin – Director BRD-GSG, Sucursala Timişoara, Paşcuţa Adrian – Şef OTIMMC Timişoara, Gregoire Eric – Director General Fayat Romania, Popa Tiberiu – Director executiv Ascendro Technologies.
A fost punctata originalitatea ideilor, dar mai ales aplicabilitatea practica a acestora.
Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor a recompensat autorii celor mai bune eseuri cu premii in valoare totala de 2000 de lei:
# premiul I – Viţan Olivia-Andreea, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”;
# premiul II – Şerban Ana, Liceul Teoretic ”J.L.Calderon”;
# premiul III – Albu Alexandra, Colegiul Naţional Banaţean;
# premiul pentru cel mai bine clasat eseu in limba franceza - Şerban Ana, Liceul Teoretic ”J.L.Calderon”;
# premiul destinat profesorului coordonator al eseului clasat pe prima poziţie – prof. Plopeanu Georgeta, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” / Colegiul Naţional "C.D.Loga".
Toate eseurile au fost facute publice pe pagina web a specializarii ”Management in limba franceza” a Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (www.feaa.uvt.ro/managementfr).
Specializarea ”Management in limba franceza” organizata de Universitatea de Vest din Timişoara in parteneriat cu Université des Sciences et Technologies de Lille 1 se deruleaza pe 3 ani şi se finalizeaza cu doua diplome obţinute de la ambele instituţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.