Elevul muscat de caini de la Checea va primi 100.000 euro pentru daune morale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.10.2015 17:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Judecatoria Timişoara a dispus condamnarea lui Simionescu Violeta Catiţa, cadru didactic in cadrul Şcolii Gimnaziale Checea - Gradiniţa cu Program Prelungit Checea, prin Sentinţa penala nr. 1705/10.07.2015 pronunţata in dosarul nr. 27147/325/2013, la pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa şi a admis, printre altele, exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Inspectoratului Scolar Judetean Timis.
De asemenea, instanţa de fond a admis in parte actiunea civila formulata de partea civila prin reprezentanţii legali (parinţi) si a obligat cadrul didactic, in solidar cu partea responsabila civilmente, Scoala Gimnaziala Checea, la plata sumei de 2.000 euro, reprezentand despagubiri materiale si a sumei de 200.000 euro cu titlu de daune morale.

La data de 22 octombrie 2015, Curtea de Apel Timişoara a soluţionat calea de atac a apelului pronunţand Decizia penala nr. 1058/22.10.2015.
Instanţa de control judiciar a admis apelurile declarate de inculpata - cadru didactic si partea responsabila civilmente Şcoala Gimnaziala Checea – Gradiniţia cu program Prelungit Checea si rejudecand a dispus reducerea cuantumului daunelor morale acordate partii civile de la suma de 200.000 euro la 100.000 euro sau echivalentul in lei la cursul practicat de B.N.R. in ziua efectuarii platii.
Faţa de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Curtea de Apel Timişoara a menţinut dispoziţiile Sentinţei penale apelate, intrucat raspunderea solidara aparţine angajatorului, in cauza de faţa Şcolii Gimnaziale Checea, pentru faptele ilicite delictuale savarşite de proprii salariaţi in legatura cu atribuţiile de serviciu incredinţate.

Infractiunea de vatamare corporala din culpa a fost savarşita de catre cadrul didactic in timpul serviciului la Gradiniţa cu Program Prelungit Checea, prin faptul ca nu a supravegheat un elev cu cerinţe educaţionale speciale care a parasit incinta unitaţii de invaţamant, fiind ulterior atacat de catre o haita de caini.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.