Enciclopedia BANATERRA va deveni istorie. De ce? Politica fiscala si nepasarea administratiei locale!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2018 17:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Dusan Baiszki:

”Asociaţia Banaterra, al carei preşedinte fondator şi in exerciţiu sunt din 2005, a fost de la bun alaturi de promotorii ideii „Timişoara - Capitala Culturala Europeana“. De unde şi parteneriatul cu organizaţia purtand acest nume (http://www.banaterra.eu/romana/parteneri/parteneri.html).

Am urmarit in timp lupta cu oraşele concurente in a caştiga titlul şi, fireşte, m-am bucurat cand am aflat ca Timişoara a caştigat.

Am cautat, tot in timp, momentul şi modalitatea de a ne ralia mişcarii, insa data fiind natura unicii noastre activitaţi, respectiv conservarea patrimoniului imaterial prin promovarea sa pe Internet, prin intermediul portalului Banaterra, nu ne-am gasit niciodata locul.

Cele doua-trei miniproiecte pe care le-am derulat cu ani in urma (Timişoara, live; Calendarul banaţean – Componenta Timişoara) ne-au convins ca e mai bine sa ne vedem de-ale noastre. Amanuntele nu-şi au, desigur, rostul.

Am urmarit şi... apelurile pentru proiecte ale Primariei Timişoara. Macar cei de la judeţ se faceau ca-ţi ofera un leu drept sponsorizare, care nu-ţi ajungea nici pentru consumabilele pentru raportari, astfel ca renunţai de la bun inceput la proiectul „caştigat“.

Apoi am mai citit in presa on-line despre ce se intampla cu „Timişoara – Capitala Culturala“. Şi citesc şi acum.

Dar citesc şi presa vecina, din Banatul Sarbesc, oraşul Novi Sad fiind şi el in carţi. Nu am aflat de oareşce lupte intestine pe la ei. Drept pentru care ma intristeaza şi mai mult ceea ce se intampla la Timişoara.

Zilele portalului Banaterra, cu cele 18 site-uri şi peste 31.000 de pagini web, sunt numarate. Actuala politica fiscala a Romaniei ne-a alungat şi cei doi-trei sponsori pe care-i mai aveam. Din cei 2% din impozitul pe venit pe 2016 nu am vazut nici acum vreun leu. La anul, cand ni se termina ultimele economii, Banaterra va deveni istorie. O fi viaţa o lupta, insa te saturi şi de lupta cand vezi atatea matrapazlacuri. Astfel ca acum, şi de am vrea sa ne mai implicam, nu mai putem veni cu partea de cofinanţare.   

Ma raliez Grupului de Reflecţie atat in calitate de persoana particulara (scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania), cat şi in calitate de preşedinte al Asociaţiei Banaterra”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.