Epidemie de amnezie la Consiliul Local Timisoara si la Consiliul Judetean Timis!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2014 02:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Clubul Timisoara al Asociatiei Pro Democratia a realizat, in perioada septembrie 2013 – mai 2014, o evaluare a modului in care consilierii municipali Timisoara si consilierii judeteni din Timis au raportat asupra activitatii lor din prima jumatate a mandatului: 2012-2013.
Cadrul legal al cercetarii il constituie articolului 51, alineatul (4) din Legea 215/2001 a administratiei publice locale (actualizata 2013):

„Fiecare consilier local, precum si viceprimarul sunt obligati sa prezinte un raport anual de activitate, care va fi facut public prin grija secretarului”

si Hotararea CJT nr. 146 / 31.10.2011.

Din corespondenta purtata cu executivul Consiliului Local, Clubul Timisoara al Asociatiei Pro Democratia a aflat ca, pentru anul 2012, un singur consilier local a intocmit raport de activitate.
Iar pentru anul 2013, nici unul dintre consilierii CLT nu si-a depus raportul anual de activitate.
De asemenea, s-a primit din partea Consiliului Judetean Timis o situatie conform careia media de depunere a rapoartelor alesilor judeteni pentru anii 2012 si 2013 este de... 80%.
Deşi nu exista nici o hotarare a Consiliului Judeţean Timiş in acest sens...
Şi nici pe siteul instituţiei nu este publicat nici un raport.

Astfel, Clubul Timisoara al Asociatiei Pro Democratia s-a adresat Consiliului Local Timisoara, Institutiei Prefectului Timis si conducerilor filialelor municipale ale partidelor cu o serie de solicitari care sa contribuie la ameliorarea comunicarii dintre alesi si cetateni in ceea ce priveste raportarea activitatii desfasurate in interesul comunitatii locale...

Altfel spus, stimaţi consilieri, incercaţi sa va prefaceţi ca respectaţi legea, daca faţa de cetaţean nu aveţi pic de respect...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.