Esti FIRMA din VESTUL ROMANIEI si vrei un MILION de EURO? Vezi ce trebuie sa faci!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.02.2017 08:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Joi, 23 februarie 2017, a fost prima zi in care se pot depune cereri de finanţare - in cadrul Prioritaţii de investiţii 2.2 „Sprijinirea crearii şi extinderea capacitaţii avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor” a Regio-Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 - in vederea crearii şi extinderii capacitaţilor de producţie şi a dezvoltarii serviciilor companiilor private.

Companiile private care pot sa beneficieze de aceste fonduri nerambursabile trebuie sa fie societaţi  sau societaţi cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, a intreprinderilor  mici sau a celor mijlocii.

Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Regio- POR in Regiunea Vest, anunţa ca termenul limita pentru depunerea cererilor de finanţare este data de 23  august 2017, la ora 12:00.  Depunerea acestora se va putea face exclusiv prin intermediul aplicaţiei  electronice MySMIS disponibila la adresa http://2014.mysmis.ro.

Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finanţare in  funcţie de punctajele obţinute in cadrul etapelor de evaluare şi in limita alocarii financiare pentru  Regiunea Vest – 20,36 milioane euro.

Finanţarea nerambursabila acordata in cadrul acestui apel de proiecte vizeaza investiţii in mediul  urban – cu excepţia intreprinderilor mijlocii in cazul carora locul de implementare al proiectului  poate sa fie şi in mediul rural – ce consta in:

# construirea/modernizarea/extinderea spaţiilor de producţie/servicii; dotarea cu active corporale  (echipamente), necorporale (licenţe, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de  comercializare on-line.
Aceasta componenta este finanţata prin Ajutorul de Stat Regional.

# implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitaţii, mediului sau sanataţii; activitaţi specifice  procesului de internationalizare (participarea la targuri si expozitii internationale, misiuni  comerciale).
Aceasta componenta este finanţata prin Ajutorul de Minimis.

Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 200.000 euro şi nu poate depaşi 1  milion de euro. Contribuţia solicitantului de finanţare, din valoarea eligibila a proiectului, difera  in funcţie de componenta prin care se acorda finanţare, precum şi in funcţie de forma de organizare:
# proiecte finanţate prin componenta Ajutor de Stat Regional
# 45% pentru microintreprinderi şi intreprinderi mici
# 55% pentru intreprinderile mijlocii
# proiecte finanţate prin componenta Ajutor de Minimis - 10% pentru toate tipurile de solicitanţi.
***
Condiţiile specifice de accesare sunt detaliate in cadrul Ghidului specific acestui apel de proiecte –  ghid care se gaseşte pe pagina web a ADR Vest (www.adrvest.ro), la secţiunea Ghiduri de  finanţare/Apeluri lansate.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul potenţialilor beneficiari, ADR Vest organizeaza joi, 2 martie  2017, incepand cu ora 10:00, un seminar online in cadrul caruia se vor prezenta şi discuta secţiunile  cererii de finanţare din cadrul aplicaţiei electronice MySMIS. Seminarul este gratuit, dar participarea  se face doar in baza unei inscrieri prin accesarea link-ului
https://attendee.gotowebinar.com/register/2175773363541154049.

Seminarul se adreseaza atat celor interesaţi de accesarea finanţarilor nerambursabile acordate in  cadrul prioritaţii de investiţii 2.2, cat şi celor interesaţi de obţinerea unei finanţari prin  intermediul Prioritaţii de Investiţii 2.1.A Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin  facilitarea exploatarii economice a ideilor noi şi prin incurajarea crearii de noi intreprinderi,  inclusiv prin incubatoare de afaceri–Microintreprinderi.
***
Pentru informaţii suplimentare, se poate contacta persoana de contact: Miruna VITCU, Directorul Direcţiei Resurse Umane şi Comunicare; telefon/fax: 0256-491.981/0256-491.923; e- mail: miruna.vitcu@adrvest.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.