Esti student si vrei un... start in cariera? Ia de-aici!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.04.2015 16:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu si Uniunea Studentilor din Romania organizeaza, in data de 29 aprilie 2015, la Casa de Cultura a studentilor Timisoara, targul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului <Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studenţilor romani>, targul de joburi destinat studenţilor şi masteranzilor işi propune sa le prezinte acestora oportunitaţile existente pe piaţa muncii şi sa le faciliteze accesul in companii multinaţionale şi locale de top.

Lansat in iulie 2014 şi derulat pe o perioada de 20 de luni, proiectul <Start in cariera> are ca obiectiv general corelarea educaţiei şi invaţarii cu cerinţele companiilor angajatoare.
Un prim pas a fost reprezentat de demararea in luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere şi orientare profesionala, oferite unui numar de 5000 de studenţi la nivel naţional.
In cadrul celor 13 centre de consiliere infiintate in principalele universitaţi din ţara, studenţii beneficiaza de sprijin din partea consultanţilor in cariera şi a experţilor in recrutare şi selecţie de personal in ceea ce priveşte: descoperirea propriilor abilitaţi şi competenţe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare şi relevante.

Targul de joburi desfaşurat in aceasta primavara in cele 5 oraşe ale ţarii le ofera tinerilor şansa de a pune in practica cunoştinţele acumulate in cadrul şedinţelor de consiliere in cariera.
Vor fi astfel mai aproape de obţinerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispoziţia lor cu ocazia seriei de evenimente.

In plus, platforma online www.startincariera.ro vine pentru studenţii inscrişi in program cu o gama larga de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoaştere, informaţii referitoare la succesul in cariera, tendinţe ale pieţei muncii, marketing şi branding personal etc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.