Etapa nationala la Olimpiada de Informatica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2013 15:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 30 martie - 5 aprilie, la Timişoara se va desfăşura etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, ediţia 2013.
Participanţii vor fi cazaţi la Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, Liceul Pedagogic „C. Sylva”, Colegiul Tehnic „F.S. Nitti şi Grup Scolar „Gh. Atanasiu”.
Deschiderea festivă va avea loc pe 30 martie, de la ora 17, la Opera Română din Timişoara, iar festivitatea de premiere se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii de Vest, miercuri, 3 aprilie, ora 17.
La etapa naţională concurenţii din clasele de liceu pot lucra, la alegere, în sistemul de operare Microsoft Windows 7 sau în sistemul de operare Linux, iar concurenţii din clasele de gimnaziu vor lucra în sistemul de operare Microsoft Windows 7, având la dispoziţie mediile de programare Code::Blocks 10.5 şi Free Pascal 2.2.
Comisia tehnică a Olimpiadei de informatică va pune la dispoziţia concurenţilor, atât pentru gimnaziu, cât şi pentru liceu, compilatoare/medii de programare pentru Windows şi pentru Linux.
Concurenţii vor fi prezenţi în sălile de concurs la ora 8.30. Fiecare concurent va avea un identificator numeric (ID) care va fi comunicat prin intermediul tabelului din sala de concurs.
În anul şcolar 2012-2013, după încheierea etapei naţionale a olimpiadei, se va susţine o singură probă de baraj pentru fiecare din loturile pentru juniori şi pentru seniori, în vederea pregătirii şi selecţiei participanţilor pentru competiţiile internaţionale în domeniu.
Membrii loturilor naţionale lărgite selectate în urma probelor de baraj vor participa la tabere de pregătire şi vor susţine alte baraje, în urma cărora vor fi selectaţi elevii care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale aprobate în calendarul olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale al MEN pentru anul 2013, respectiv Olimpiada Internaţională de Informatică, Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, Balcaniada de Informatică, Balcaniada de Informatică pentru juniori, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Turneul de Informatică de la Shumen. Criteriile de selecţie vor fi anunţate la întâlnirea lotului naţional lărgit de informatică.
La prima tabără de pregătire, organizată în mai 2013, la Deva, vor participa membrii lotului lărgit de seniori, format din 20 de elevi şi membrii lotului lărgit de juniori, format din 12 elevi. Se vor susţine trei probe de baraj pentru seniori şi două probe de baraj pentru juniori, în urma cărora vor fi selectate loturile naţionale restrânse.
La cea de a doua tabără de pregătire, organizată în iunie 2013, la Baia-Mare, vor participa membrii lotului naţional restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasaţi după primele 3 baraje de selecţie a lotului de seniori şi membrii lotului naţional restrâns de juniori, format din 8 elevi, primii clasaţi după primele 2 baraje de selecţie a lotului de juniori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.