Etapa regionala la Timisoara a celei mai mari competitii ingineresti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.05.2014 14:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Board of European Students of Technology (BEST) organizeaza, in perioada 12-14 mai, in Timişoara, una dintre etapele regionale ale celei mai mari competiţii inginereşti, European BEST Engineering Competition (EBEC).
Cantina Universitaţii Politehnica Timişoara va gazdui cele 12 echipe participante la eveniment.

EBEC este o competiţie inginereasca europeana cu structura piramidala: etapa locala, etapa naţionala/regionala şi etapa finala.
48 de studenţi din centre universitare din Braşov, Bucureşti, Chişinau, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara se vor intrece la etapa regionala EBEC Romania & Republic of Moldova.

Evenimentul este divizat in doua secţiuni: Team Design şi Case Study.
Prima consta in realizarea unui prototip care indeplineste anumite conditii de rezistenta, stabilitate si mobilitate.
Acest mecanism va trebui proiectat de catre cele 6 echipe participante din materiale neconventionale intr-o anumita limita de timp, iar la finalul competitiei cel mai bun mecanism va fi cel care va indeplini cat mai multe din conditiile prestabilite pentru jurizare.
A doua secţiune, Case Study, consta in analizarea şi rezolvarea unei probleme reale din viaţa de zi cu zi a societaţii fara construirea efectiva a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltand o soluţie teoretica.

In final, cele 6 echipe participante la aceasta competiţie susţin o prezentare a soluţiei gasite.

„Scopul organizaţiei BEST este de a dezvolta studenţii tehnici prin evenimentele organizate. EBEC este cea mai mare competiţie inginereasca din Europa in momentul de faţa, iar posibilitaţile pe care aceasta le ofera studenţilor le asigura educaţie complementara” -  a afirmat Dan Cernaianu, coordonatorul EBEC Romania & Republic of Moldova.

Caştigatorii etapei regionale din Romania şi Republica Moldova vor merge la faza finala care va avea loc in acest an in Riga, Letonia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.