Europarlamentar pentru o zi. La o conferinta...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.03.2014 16:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Peste 200 de tineri vor participa la conferinta "Europarlamentar pentru o zi", care va avea loc la Timisoara, in data de 10 aprilie 2014, in sala mutifunctionala a Consiliului Judetean Timis, eveniment  organizat de Centrul de Informare Europe Direct Timisoara - Fundatia Student Plus.  
In perioada noiembrie-martie 2014, Centrul de informare Europe Direct Timisoara a desfasurat 10 evenimente informativ-educative in institutiile de invatamant din judetele Timis si Caras-Severin.
Acestea i-au ajutat pe cei aproximativ 350 de tineri liceeni si studenti sa isi formeze o viziune mai pertinenta si mai complexa cu privire la rolul institutiilor Uniunii Europene in viata lor si, mai ales, la contributia importanta pe care tanara generatie o poate aduce la progresul Uniunii.
In cadrul prezentarilor, dialogurilor si activitatilor practice, tinerii au aflat despre garantia pentru tineret, proiectele educative cu finantare europeana si despre importanta dezvoltarii unei perspective de antreprenor sau de manager de proiecte europene, ce face un lobbyist in Bruxelles, care sunt responsabilitatile unui deputat european, cum se aproba legislatia europeana, cat de mult conteaza votul.

Tinerii au fost indemnati sa nu fie spectatori, ci creatori de opinie si actori activi in solutionarea problemelor existente in societate.  
Conferinta "Europarlamentar pentru o zi" este evenimentul ce va incheia acest sir de activitati adresate tinerilor care vor vota pentru prima oara la alegerile din 25 mai 2014.
Conferinta va reuni liceenii din ani terminali si studentii intr-o simulare a unei proceduri legislative ordinare, procedura obisnuita prin care este adoptata legislatia europeana.
Tinerii vor invata "jucand" diferite roluri.
Inca de la inscriere, ei vor opta pentru una dintre pozitiile de membru al parlamentului european, membru al Consiliului Uniunii Europene (a nu se confunda cu Consiliul European), de jurnalist sau de lobbyist.
In cadrul conferintei vor exista, de asemenea, momente artistice si o expozitie cu lucrarile realizate de copii si tineri in cadrul "Scolii altfel".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.