Eurothalia: Bertolt Brecht si Alexandru Dabija, in deschiderea Festivalului European de Teatru

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.11.2013 16:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Spectacolul Nunta micilor burghezi de Bertolt Brecht, in regia lui Alexandru Dabija, deschide sambata, 9 noiembrie 2013, la ora 19,30, Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timisoara.
Alexandru Dabija intareste comicul de limbaj, de situatie si de caracter al acestei piese scrise de Brecht in anul 1919, pe cand avea doar 21 de ani. Regizorul reuseste de asemenea sa puna in valoare distributia ce-i reuneste pe actorii  Rares Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel si Patrick Cionac. Dimensiunea estetica si ritmul  spectacolului sunt asigurate si de scenografia lui Dragos Buhagiar si de coregrafia semnata de Florin Fieroiu.
Piesa urmareste intr-un registru comic degradarea micii burghezii, surprinsa in contextul unei nunti  la care se intalnesc atat mirii, cit si rudele si prietenii acestora.  Brecht  ridiculizeaza aparenta perfectiune si falsa moralitate ale acestei clase sociale, printr-un  dialog relaxat, cu calambururi,  alegorii si un umor absurd. Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi cea mai fericita zi se transforma intr-o adevarata catastrofa, culminand cu daramarea fericirii micii burghezii. Invitatii se poarta nepoliticos unii cu altii, se jignesc si fac apropouri vulgare. Ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, toata mandria mirelui, anume mobila construita cu mult efort chiar de el insusi, incepe treptat sa se dezmembreze, iar ultima farama de amabilitate dispare si ea.
Spectacolul se joaca in sala Teatrului German cu subtitrare in limbile romana si engleza.
Bilete pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2). Orar: Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15, precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor sau online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro.

Foto: Imagine din spectacolul Nunta micilor burghezi, productie a Teatrului German de Stat Timisoara. Foto: TGST / Ovidiu Ciba.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.