Eurothalia: Maia Morgenstern si ansamblul Teatrului Evreiesc de Stat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.11.2013 18:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Festivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timişoara, prezinta luni, 11 noiembrie 2013, de la ora 20, pe scena Operei Naţionale Romane Timişoara spectacolul Tragedie dentara, o productie a Teatrului Evreiesc de Stat Bucuresti.
Spectacolul se joaca in limba romana, cu traducere in limbile germana si engleza, iar forţa sa este asigurata si de distributia extraordinara, alcatuita din actorii Maia Morgenstern, Andrei Finti, Tudor Aaron Istodor si Anka Levana.
Regia este semnata de Felix Alexa, iar povestea este ilustrata si de muzica ludica, dar patrunzatoare a Adei Milea.
Piesa Tragedie dentara, cu titlul original  „Spre tine, Pamant al Fagaduintei (Tragedie dentara)" a fost scrisa de Jean-Claude Grumberg, prolific scenarist si dramaturg, autor de carti pentru copii şi a peste treizeci de piese de teatru.
Caracterizat de catre critici drept „autorul tragic cel mai comic din generatia sa”, Grumberg  a fost recompensat cu numeroase si insemnate premii, printre care mai multe premii Molière, unul primit chiar in 2009 pentru piesa Tragedie dentara.
Catalogata drept tragi-comedie, piesa aduce in prim-plan povestea unei familii de evrei ce trece prin cruda experienta a Holocaustului.
Medicul stomatolog Charles Spodek si sotia sa Clara isi pierd ambele fiice, pe una in lagarele de exterminare, iar pe cealalta, desi inca in viata, in sihastria unei manastiri catolice, unde se refugiase cu cativa ani inainte, tocmai pentru a scapa de amenintarea deportarii.
Producţia Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti mizeaza pe o estetica cinematografica ce ofera o mare mobilitate temporala si spatiala, rezultatul fiind un spectacol puternic si tulburator, cu valente kafkiene, despre complexele relatii dintre individ si Istorie.
Bilete pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German (Orar: Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15), precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor sau online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro. Interfaţa online ofera şi posibilitatea cumpararii şi tiparirii biletelor la calculatorul personal.

Foto: Imagine din spectacolul „Tragedie dentara“, producţie a Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.