Eurothalia: Pescarusul inchide Festivalul European de Teatru

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.11.2013 17:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Spectacolul „Pescarusul” de Anton Pavlovici Cehov, in regia lui Yuri Kordonsky, o producţie a Teatrului German de Stat Timişoara, inchide duminica, 17 noiembrie 2013, de la ora 19,30, in sala Teatrului German de Stat, cea de-a treia ediţie a Festivalului European de Teatru Eurothalia.
Spectacolul se traduce in limbile romana şi engleza.
Interpreteaza actorii Ioana Iacob, Horia Savescu, Franz Kattesch, Olga Török, Rares Hontzu, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Radu Vulpe, Georg Peetz, Konstantin Keidel, Aljoscha Cobet, Isa Berger, Paul Cebzan şi Dana Borteanu. Scenografia este semnata de Dragos Buhagiar.
In „Pescarusul”, conflictele personajelor sunt cauzate de doua problematici esentiale, cea artistica si cea romantica, a iubirii in toate formele ei. Regizorul adauga textului un surplus de emotie, izbutind sa pastreze atmosfera ruseasca a scriiturii si incorporand publicul in poveste.
Format la Sankt Petersburg sub indrumarea celebrului Lev Dodin, Kordonsky a montat spectacole in mai multe ţari europene, fiind distins cu numeroase premii, precum Premiul The Golden Light din Sankt Petersburg, doua premii UNITER sau Premiul pentru cel mai bun spectacol, acordat de Uniunea Teatrelor Europene.
Montarea „Pescaruşul“ se reia acum la Timişoara dupa participarea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti.

Foto: Imagine din spectacolul „Pescarusul”, productie a Teatrului German de Stat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.