Eurothalia: Spectacole din Germania si Polonia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.11.2013 11:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Festivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat  Timisoara prezinta marti, 12 noiembrie 2013, ora 18,30, in sala Teatrului German, spectacolul „Mi-as dori unul” de Azar Mortazavi, regizat de Annette Pullen, o productie a Teatrului Osnabrück (Germania).
Spectacolul evoca povestea unei tinere femei aflate intr-un puternic conflict cu propria viata şi identitate.
Prin intermediul unui text de un lirism tulburator, autoarea germana de origine iraniana Azar Mortazavi işi elibereaza personajele din universul propriilor lor proiecţii. Spectacol cu traducere in limbile romana şi engleza.

Tot in seara de marti, 12 noiembrie 2013, ora 20,30, la Halele Timco, Calea Circumvalaţiunii nr. 8-12, va fi vernisata expozitia New Western Art, care cuprinde intr-un spaţiu de peste 600 mp creaţii de diverse genuri – sculpturi, tablouri, desene, lucrari video, fotografii – semnate de artişti contemporani din Germania şi SUA.
Curatorul expoziţiei este artistul Frank Stürmer, din Germania, originar din Bucureşti.
Vernisajul va fi insoţit de un recital de poezie in limba germana susţinut de Sonja vom Brocke şi Hank Schmidt.
Expoziţia va putea fi vizitata pana la data de 10 decembrie 2013 dupa urmatorul program: luni-vineri: 14-20; sambata: 10-14. Intrarea este libera.

De asemenea, in cadrul Festivalului Eurothalia, miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 20, in sala Teatrului German are loc spectacolul „Ivona, Principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz, in regia lui Krzysztof Garbaczewski, o productie a Teatrului „Jan Kochanowski” din Opole (Polonia).
Krzysztof Garbaczewski e considerat a fi unul dintre cei mai talentati reprezentanti din tanara generatie de regizori polonezi, formata de celebrul Krystian Lupa.
Regizorul promite o Ivona complet diferita, un spectacol intemeiat pe o estetica scenica aflata la limita dintre teatru si film. Spectacol cu traducere in limbile romana şi engleza.

Biletele pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German (Orar: Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15), precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor sau online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro.
Foto 1: Imagine din spectacolul  „Mi-as dori unul”,  productie a Teatrului Osnabrück, Germania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.