Eurothalia: Teatru olandez si croat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.11.2013 17:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Festivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timisoara prezinta duminica, 10 noiembrie 2013, spectacolele  „Privind-o pe Julie”, dupa August Strindberg, in regia lui Bram Jansen, o productie a Toneelschool Maastricht – Olanda, in sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, la ora 18, si „Urasc adevarul!”, in regia lui Oliver Frljić, o productie a Teatrului &TD Zagreb –  Croatia, in sala Teatrului German, la ora 20.
„Privind-o pe Julie”este o transcriere a piesei lui Strindberg „Domnisoara Julie”. Bram Jansen adapteaza la contemporaneitate aceasta piesa clasica, adaugandu-i o dimensiune antropologica. Trei oameni se afla intr-o bucatarie ingusta in timp ce o voce din off comenteaza sec, in stilul documentarelor despre natura, relatia care se naşte intre domnisoara Julie si angajatul ei şi care ia o intorsatura neaşteptata. Spectatorul devine un voyeur, iar analiza faptelor petrecute sub privirile sale atrage atentia asupra naturii umane, individul fiind reprezentat ca victima a stereotipurilor si a instinctelor sale.
„Urasc adevarul!” este un spectacol autobiografic ce transpune experientele din viata de familie a autorului montarii, Oliver Frljić, de la varsta de 16 ani pana cand işi paraseste caminul. Obsesia pentru adevar si veridicitate determina si titlul piesei, gandit ca o ironie la adresa operei de arta utilizata ca vehicul pentru Adevar. Spectacolul a fost inclus in selecţia recentei ediţii a celebrului festival Wiener Festwochen din Viena.
Bilete pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German, zilnic intre orele 10-15 si 17-19, precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor, dar şi online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.