EVALUARE NATIONALA. 4 500 elevi in 47 centre de examen din judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2016 10:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Luni, 27 iunie, va avea loc prima proba scrisa — Limba şi literatura romana, din cadrul Evaluarii Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a.
Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetarii Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi sa se prezinte in cele 4.809 centre de examen in care se va desfaşura Evaluarea Naţionala.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş informeaza ca evaluarea se va desfaşura in 47 centre de examen din judeţul Timiş, aşteptand participarea unui numar de aproximativ 4 500 elevi de nivel gimnazial, absolvenţi ai clasei a VIII-a.
Pentru transparenţa şi posibilitatea semnalarii unor posibile nereguli, Comisia Judeţeana de organizare şi desfaşurare a evaluarii naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, pune la dispoziţia cetaţenilor un numar de telverde la care pot fi contactaţi: 0800816256.

Marţi, 28 iunie, elevii aparţinand minoritaţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor susţine proba scrisa la Limba şi literatura materna.
Proba scrisa la Matematica, ultima din cadrul acestui examen, se va desfaşura miercuri, 29 iunie.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16:00.
Eventualele contestaţii pot fi depuse in aceeaşi zi, pana la ora 20:00.
Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidaţii care susţin EN VIII, comisia naţionala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judeţe decat cele in care au avut loc probele.

In vederea semnalarii eventualelor disfuncţionalitaţi aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit).
Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfaşurarii probelor, intre orele 8-17.
De asemenea, poate fi utilizata in acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro.

Evaluarea Naţionala a absolvenţilor clasei a VIII-a reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competenţelor dobandite pe parcursul invaţamantului gimnazial, in baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.