Evaluati-va gratuit sanatatea inimii!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.10.2014 15:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In perioada 14 - 19 octombrie 2014, in Parcul Rozelor din Timişoara va fi amenajat un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilatiei atriale, unde cetaţenii vor putea beneficia de evaluari gratuite ale riscului cardiovascular, precum electrocardiograma, masurarea tensiunii arteriale sau a pulsului.
Medicii prezenţi le vor face timişorenilor şi recomandari cu privire la cele mai bune modalitaţi prin care pot avea o inima sanatoasa.  
De asemenea, in apropierea punctului de informare va fi amplasata o inima 3D de doi metri cu ajutorul careia oamenii prezenţi la eveniment vor putea vedea  cum funcţioneaza  acest organ vital, dar şi care este impactul fibrilaţiei atriale asupra inimii.  
Saptamana trecuta medicii au consultat la Cluj-Napoca peste 520 de persoane, dintre care 7% au fost diagnosticate cu fibrilaţie atriala, iar 55% prezentau un risc crescut de a dezvolta boli cardiace.
Demersul face parte din campania naţionala „Parcurile Inimilor Fericite”, o iniţiativa  a Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor in parteneriat cu Societatea Naţionala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Cardiologie şi Societatea de Neurologie din Romania.

Fibrilaţia atriala este una dintre una dintre cele mai frecvente tulburari de ritm cardiac, fiind prezenta in special la persoanele in varsta.
Este o afecţiune de multe ori fara simptome, in care inima bate neregulat si nu poate pompa la fel de mult sange ca una normala, in care ritmul este regulat.
Nediagnosticata la timp şi netratata, poate conduce la accident vascular cerebral, o afecţiune cu urmari grave şi uneori chiar fatale.
In Romania, se estimeaza ca aproximativ 200.000 de oameni sufera de fibrilaţie atriala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.