Evaziune fiscala cu urmarire penala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.08.2012 11:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au fost extinse cercetările şi începută urmărirea penalăfaţă de B.L. Claudiu de 43 ani, şi B.A. Monica de 37 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Fapta constă în acea că suspectul împreună cu B. Victor, de 47 de ani în perioada iunie 2004 – august 2006 au înfiinţat şi administrat o firmă, care avea ca obiect de activitate transportul de persoane, reţinând sumele ce reprezentau impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul consolidat al statului în termenul legal, producând un prejudiciu bugetului de stat de 47.591 de lei.
Mijloacele de probă administrate de ofiţerii SIF evidenţiază faptul că în aceeaşi perioadă de timp B.L.Claudiu, având calitatea de asociat şi director al aceleiaşi societăţi, a desfăşurat şi acte de administrare ale societăţii, dispunând de fondurile acesteia împreună cu B.A.Monica, care a avut calitatea de administrator. Cei doi au avut specimene de semnătură depuse în băncile unde erau deschise conturile societăţii.
Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale şi faţă de I. Ion, de 55 de ani şi B. Ştefan, de 34 de ani, ambii din Timişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Suspecţii în calitate de persoane fizice neautorizate, în perioada 01.01.2008-31.12.2011, au achiziţionat animale în scopul revânzării acestora, realizând activităţi economice neautorizate şi anume fapte de comerţ. Prin nedeclararea veniturilor comerciale realizate, persoana fizică I. Iuliana a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma de 60.850 de lei, I.Ion a cu suma de 466 de lei, iar B. Ştefan cu suma de 22.347 de lei.
Totalul prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului, de către cele trei persoane este în sumă de 83.663 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.